Saška Janković: <i>Spremna na promene i eksperimente</i>

Autor:

07.07.2015 12:28

Foto:

Foto:



Iako se najudobnije oseća u farmericama, sve popularnija pevačica spremna je na promene i eksperimente, što je i pokazala na fotografisanju za naš časopis

Mlada pevačica Saška Janković (27) dugo je na muzičkoj sceni, ali široj javnosti postala je poznata posle učešća u muzičkom programu “Prvi glas Srbije”. Devojka specifične pojave izdvojila se iz mora sličnih ne samo po glasu već i po svom neobičnom stilu, koji je publika mogla da vidi u video-spotu za njen novi singl “Betmen”. Pred objektivom našeg fotografa pokazala je da je spremna na promene, a u modnoj ispovesti otkriva male tajne koje joj ulepšavaju život.

- Najviše volim da nosim farmerice. Njih kombinujem sa svim i na razne načine. Volim i obuću, dukseve i tašne, srebrni nakit, a na prvom mestu prstenje. Mešam sve, od boja, preko stilova, materijala i dezena. Oni koji me poznaju kažu da su moji modni komadi nespojivi, ali umem da ih iznesem. Stoga slobodno mogu svoj stil da definišem kao “mix & match” - optimizam i kreativni haos, od gracioznosti do smelosti. Zbog toga je moj garderober raznovrstan. Dok sam bila mlađa, punila sam ga svim i svačim, obožavala sam da idem u kupovinu i to mi je bila idealna terapija. Ali, što sam starija, to me sve više umara.

Saška kaže da ono što joj se dopada najpre nalazi na internetu i u magazinima.

- Naučila sam da budem racionalna, iako se i dalje vraćam sa rukama punim kesa. No, najslađe mi je da dobru stvar kupim kad je na popustu. Ono što uvek moram da imam u ormanu su odličan sako, jedan par udobnih seksi potpetica i veliku kožnu crnu, vanvremensku tašnu. Ipak, najudobnije se osećam kada na sebi imam samo pamučni crni veš, široku majicu i nimalo šminke.

Poslednjih godina u modi je feminizam, ali nisam neki pobornik buke oko istog. Iovako se same borimo za sve, mnogo toga već dobijamo lako i to sve bez preterivanja.

Činjenica je da su žene u javnom poslu češće na udaru nego muškarci. Industrija im diktira pravila, kao i društvo, koje neretko ima seksistički stav. Balans je rešenje, a njega primenjujem i u svojoj karijeri. Svi koji tvrde da kvalitetna pesma ne može da postigne komercijalni uspeh, očigledno nikada nisu slušali svetski mejnstrim. Kako god da obeležite muziku, podela se svodi na kvalitetan i nekvalitetan zvuk. Mada, sa pesmama je isto kao sa momcima - “ili vas rade ili ne”.

Foto: Srđan Bosnić / Stilistkinje: Ana Kosović i Elizabeta Vučinić / Mesto snimanja: ‘Hot Mess’
Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 630.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading