Aleksandra Gudelj: <i>Istina je da se plavuše bolje zabavljaju</i>

Autor:

29.09.2015 11:50

Foto:

Foto:



Voditeljka igre na sreću ‘loto’ iz čiste radoznalosti promenila je boju kose, i mada je strepela šta će joj reći suprug i njihova dva sina, za tim nije bilo potrebe jer su momci oduševljeni njenim novim izgledom

Drastična promena boje kose, iz crne u plavo, za voditeljku igre na sreću “loto” Aleksandru Gudelj nije se desila iz čuvenog ženskog razloga - potrebe da se obeleži važna životna promena. Sve se desilo kad je u magazinu videla lepu nijansu plave i pomislila kako bi mogla da je proba i iskusi kako je biti plavuša. Bez trunke dvoumljenja otišla je kod frizera.
- Moj frizer je, posle mene, najveći “krivac” za promenu, jer je podržao moju ideju. Da se on dvoumio, verovatno bih se predomislila. Pomislila sam i da četrdesete, koje doživljavam kao ozbiljne godine, nisu za eksperimentisanje, pa sam shvatila da je sad pravi trenutak za to. Sviđa mi se kako je ispalo i već dva i po meseca sam plavuša. Suprugu Veljku, koji me, inače, u svemu podržava, dopala se promena, iako nije znao za moje planove. Stariji sin Milijan slatko se smejao kad me je video i rekao mi je kako mu nisam neobična, a mlađi Damjan mi je razgledao kosu - pramen po pramen. Mišljenja drugih su potpuno podeljena, mom deveru, kao i prijateljima, zanimljiva sam kao plavuša, ali mama, baka, deka i koleginice pate za mojom crnom kosom.

Mada joj je eksperiment sa kosom prvi posle niza godina, Aleksandra kaže da joj poigravanje sa stilovima nije strano.

- U srednjoj školi sam slušala pank, rok i metal, pa su martinke, starke, vetrovke i karirane košulje bile obavezne u mom stajlingu. Ta faza me je držala dve-tri godine. Potom sam se vratila ženstvenim haljinama, suknjama, košuljicama, štiklicama i baletankama, koje i danas nosim. Retki su momenti kad sam u farmerkama i patikama. Čak i kad šetam sa decom, radije izaberem haljinu i ravnu obuću.

Sportski autfit isključivo je vezan za odlaske na trening ili na utakmice njenog omiljenog kluba Crvene zvezde.
- Najmlađi član porodice Gudelj još nije imao prilike da ide na mečeve s nama, ne računajući ono kad je bio u maminom stomaku, ali Milijana vodimo stalno. Stajling za stadion podrazumeva patike, farmerke ili trenerku, gornji deo dresa, šal i, eventualno, kačket. Tek kad njega stavim, mogu da navijam onako kako sam navikla - muški.

Izbor garderobe za devetnaestomesečnog Damjana i petogodišnjeg Milijana za Aleksandru je najlepši posao.

- Pri kupovini odeće za njih se baš potrudim. Njih dvojica mi olakšavaju, jer vole da se oblače i presvlače. Čak i Damjan obavezno ide do ogledala da pogleda kako izgleda i smeška se kad čuje da je lep. Milijan već ume sam da izabere stvari. Obavezno mi kaže kad misli da mu crvene patike, na primer, ne idu uz određenu kombinaciju, ali se zato bež sandalice odlično slažu. Uveče mu spremim šta će da obuče za vrtić, kako bih natenane sve uklopila.

Aleksandra ne prati “slepo” modne trendove, već bira odeću koja joj dobro stoji. Otkriva i da je prava kupoholičarka.
- Mi žene se rađamo sa genom za šoping. Redovno mi se dešava da krenem u grad da obavim nešto, a onda usput vidim lepe stvari u izlogu i uđem da ih kupim. Volim sebe da usrećim. Moja okolina je navikla na to. Od malih nogu se modiram i uklapam garderobu sa torbicom i nakitom. Na cipele sam posebno slaba. Ne znam ni sama koliko ih imam. Nebitno da li su salonke, sandale, rimljanke, baletanke, svaki par sam sa razlogom kupila. Kad god praznim garderober, jedino se cipela ne odričem.

Kad u šoping ide planski, voli da ima društvo.

- U inostranstvu u kupovinu idem sa suprugom, a kod kuće najčešće sa najboljom drugaricom, mojom mamom. To su naši lepi zajednički momenti, kad smo posvećene jedna drugoj. Ona mi uvek najiskrenije kaže da li mi nešto lepo stoji.

I suprug je dobro upućen u njen modni stil, pa joj neretko poklanja garderobu.
- Veljko je zaista divan. Odlično me poznaje, a kako ima istančan ukus, ono što mi kupi uvek mi se dopadne. Sa svakog putovanja obavezno mi donese nešto da me obraduje. Mnogo je sladak kad zove iz prodavnice i pita me za veličinu, a ja čujem kako se “bori” sa prodavačicama da bi pogodio pravu stvar. Zaista je pažljiv. Naravno, i ja volim njega da iznenadim lepom odećom.

Voditeljka kaže da je veliki hedonista i da i te kako ume da uživa u životu.

- Kad mi se desi nešto loše, pomislim kako je to iz nekog razloga sigurno trebalo da se dogodi, da bih iz te situacije nešto naučila. Nikad ne dramim, ne paničim, nisam negativna. Kad završim sa poslovnim i majčinskim obavezama, onda uživam sa svojim suprugom u dobroj masaži, šetnji ili filmu.
Foto: Vidoje Manojlović
Stajling: Elizabeta Vučinić / Šminka i frizura: Goran Kostić, My Spa Limited
Mesto snimanja: Bašta Martaan
Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 641.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading