Uspeh u zemlji mode: Srpski dizajneri u italijanskom „Vogu”


Uz izveštaj o 40. Beogradskoj nedelji mode u italijanskom izdanju čuvenog časopisa plasirano 89 fotografija kreacija naših dizajnera

U izdanju modne biblije – časopisa „Vog” na italijanskom objavljen je opširan izveštaj o jesenjoj, 40. Beogradskoj nedelji mode, prenosi Politika.

nedelja-mode-bojana-jovanovic-3-promo

nedelja-mode-danica-tonsic-promo

nedelja-mode-danica-tonsic-promo-1

Uredništvo italijanskog magazina izdvojilo je čak 89 fotografija modela srpskih dizajnera uz naslov „Najbolje kolekcije srpskih dizajnera za proleće–leto 2017”.

nedelja-mode-danica-tonsic-promo-2

nedelja-mode-jelena-stefanovic-3

nedelja-mode-matrini-vesto-promo

I prethodnih godina izdanje na italijanskom posvećivalo je prostor izveštajima sa modne manifestacije u Srbiji, ali nikada nije dat ovoliki prostor – što svakako svedoči o kvalitetu prikazanih kolekcija i potencijalu koji srpska modna scena nesumnjivo poseduje, navodi se između ostalog u saopštenju modne agencije „Klik”, organizatora Beogradske nedelje mode.

nedelja-mode-moda-lily-tailor-1

nedelja-mode-moda-lily-tailor-2

U elektronskom izdanju, u rubrici talenti, nalazi se foto-galerija u kojoj su između ostalog modeli iz kolekcije Ane Ljubinković, Sonje Jocić, Vlade Savića, Ive Stefanović i mnogih drugih kreatora koji su izlagali tokom dve sedmice modne manifestacije u našem glavnom gradu.
nedelja-mode-moda-lily-tailor-3

nedelja-mode-sisters-code-2

nedelja-mode-svetlana-jacovic-7

nedelja-mode-svetlana-jacovic-promo
U tekstu se podseća i na istrajnost beogradskih organizatora da zadrže edukativni i umetnički pristup modi, kao i na podsticaj koji pružaju studentima dizajnerskih i umetničkih fakulteta da realizuju prve kolekcije.

Autor: gloria.rs/p.p.
Foto: Nedelja mode Beograd
Podelite sa prijateljima:
Tagovi