Moda

Top 5 odevnih komada sa pariske nedelje mode koje svaka žena ima u svom ormaru

Autor:

28.09.2022 18:30

Foto:

Foto:

Nedelja mode u Parizu prikazala neočekivane komade



Nedelja mode u Parizu koja je počela 28. septembra i traje do 4. oktobra predstavlja jedno od najznajčajnih dešavanja u svetu, a u modnoj industriji predstavlja jednu od famozne "Velike četvorke", koja ima status najznačajnije, one koja zapravo predstavlja modni događaj godine koji postavlja i diktira top trendove sezone, oblikujući i formirajući modni svet tokom decenija unazad. U modnom kalendaru, Pariska Nedelja mode predstavlja glamurozan događaj koji se iščekuje tokom cele godine sa nestrpljenjem, na kome se održava preko 90 revija koje predstavljaju pravi odevni spektakl kreacija, ali i ekonomsku injekciju pariske industrije koja se održava više od jednog veka.

 

Pročitajte Raskoš i luksuz i jedan pad na modnoj pisti

 

Pored prikaza novih modela i neobičnih kreacija domaćih, čuvenih i legendarnih pariskih kuća koje svoje kolekcije isključivo pokazuju u pariskoj prestonici, kao što su: Chanel, Dior, YSL, Givenchy, LV, Chloe, Jean Paul Gauthier i drugi. Na ovogodišnjem Fashion Week-u učestvuju Viktorija Bekam, Burberry, Victoria Tomas, brend Koche, Nina Mounah, Victoria Weinsanto, Benjamin Benmoyal, brend Vaquera, kreator Alphonse Maitrepierre i mnogi drugi. 

Tek što je počeo, ovaj glamurozni modni događaj okupio je mnoge poznate ličnosti iz različitih sfera kulture, kao što su: Rose iz Black Pink, Hejli Biber, Zoi Kravic druge. Dosadašnje revije i kreacije su pored jarkih boja za kolekciju proleće/leto 2023, prikazali nosive i praktične komade, tražeći i crpeći inspiraciju iz svoje arhive, kao što je to uradila modan kuća YSL, koja je za jesenju kolekciju na 'velika vrata' vratila kožne mantile, marame i dugačke kapute u kojima preovlađuju zemljani tonovi, poput boje šafrana, crne, maslinasto zelene, bordo, braon, boje patlidžana.

 

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

 

Tokom prva dva dana trajanja Nedelje mode u Parizu, sa modnih pista smo izdvojili komade koje svaka žena ima u svom garderoberu, pri ruci, koji su uvek u trendu, nosivi u svakoj prilici, a našli su se i ove godine na pistama najvažnijeg svetskog modnog dešavanja. Prvi u nizu modela je klasičan, beli oversized sako sa duplim kopčanjem, koje su nosile naše majke i bake i koji dolazeći u crnoj ili beloj boji predstavlja komad koji ne zastareva, koji može da se ponese u bilo kojoj prilici i u različitim kombinacijama, tokom svih godišnjih doba.

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

 

Drugi odevni predmet svakako predstavljaju gore pomenuti kaputi, koji su aktuleni svake sezone, samo menjaju svoj vizuelni stil i geometriju. Tako su se ovih dana na pistama mogli videti uglavnom dugački kaputi, koji prate liniju tela, jednostavnog kroja i jednobojni. Sa druge strane, bilo je i modela koji su uneli osveženje u vidi asimetričnosti i kombinacije boja, kao što je roza. Kaputi su nosivi tokom jeseni, zime i u rano proleće i predstavljaju komad odeće koji ne izlazi iz mode.

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

 

Svoje mesto na revijama su našli i neizostavni komadi od kože, kao što su mantili koji dolaze u bojama višnje, braon čokolade i klasične crne. Ali, ono što se svakako vratilo u velikom sjaju i stilu su kožne pantalone i kožne haljine sa pojasom. Koje predstavljaju moćnu i elegantnu kombinaciju, koja se može poneti sa starkama, martinkama ili pak cipelama na visoku potpeticu. Koje prate kožne jakne, kao nezaobilazni komad koji je prisutan decenijama unazad, pa je tako i ove sezone, klasična, crna 'motorka' sa ponekim detaljem nitni našla svoje mesto.

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

 

Kako su se jarke boje vratile u velikom stilu još početkom godine, bile prisutne na Nedelji mode u Londonu, nastavile su svoju putanju u vidu plisiranih haljina i suknji koje svaka devojka ima u svom ormaru, nezavisno da li su one crne, narandžaste, zelene ili pak plave. Midi dužina ili skroz dugačke suknje predstavljaju komad koji može poneti svaka devojka ili žena u različitim prilikama, čineći da njena kombinacija bude opuštena ili elegantna.

Instagram screenshot @parisfashionweek

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading