Nedelja mode u Londonu

Novi prolećni trendovi sa modnih pista u Londonu

Autor:

20.09.2022 19:30

Foto:

Foto:

Prolećni i letnji trendovi sa londonske nedelje mode: nežni tilovi, cvetne haljine, kombinacija svetlih i jarkih boja



Jedan od najvažnijih modnih događaja, Londonska nedelja mode koja je prvobitno trebala da traje od petka 16. septembra do utorka 20. septembra 2022. godine, doživela je niz promena u poslednjem trenutku kao rezultat sahrane kraljice Elizabete II, koja je održana 19. septembra 2022. godine. Modne revije koje su bile zakazane za 19. septembar 2022. godine na dan sahrane kraljice Elizabete, otkazane su i pomerene za kasniji datum, kako bi se omogućila žalost za pokojnom kraljicom. Nakon smrti kraljice 8. septembra  2022. godine, britanska vlada je pozvala kompanije da ne otkazuju nijedan događaj tokom perioda žalosti, izuzev ponedeljka 19. septembra koji je proglašen državnim praznikom.

Instagram screenshot @erdem

 

 

U svetlu nedavnih dešavanja, Londonska nedelja mode se održala od 16. do 20. septembra, a izuzetak je predstavljao 19. septembar kada nije održana nijedna revija ni događaj. Stoga su dizajneri koji su učestvovali na Londonskoj nedelji mode imali resurse da u poslednjem trenutku promene datume svojih revija za proleće/leto 2023. Britanski modni savet koji organizuje Nedelju mode, takođe je zatražio od svojih dizajnera i brendova da se uzdrže od održavanja proslave događaja ili žurki tokom nedelje. Umesto zabava koje bi trebale da budu upriličene neposredno nakon događaja, savet planira oktobarsku proslavu Londonske mode, koja će istaći London kao kreativnu prestonicu, sa saopštenjem koje glasi: "U oktobru će biti proslava Londonske nedelje mode koja će uključivati proslavu celog grada, kao i žurke i događaje koji su pomereni, sa dizajnerskim revijama i prezentacijama koje se obeležavaju tokom ovog perioda."

Instagram screenshot @erdem

 

 

Nedelja mode je prošla kao što je i planirana, a čitav događaj posvećen je Njenom Veličanstvu kraljici Elizabeti II u znak poštovanja, u zvaničnom saopštenju koje glasi: "Nakon što smo razgovarali sa dizajnerima i članovima industrije, mi kao industrija želimo da se ujedinoim kao kreativna i poslovna zajednica kako bismo proslavili nasleđe Njenog Veličanstva i posvećenost kreativnosti i dizajnu."

Instagram screenshot @erdem

 

 

Tokom pet dana koliko je trajala Nedelja mode u Londonu, svoje kreacije za predstojeću proleće/leto 2023 sezonu prikazali su brojni domaći, ali i strani dizajneri, kao što su: ERDEM koji je poznat po svojim dugim i elegantnim haljinama neobičnog kroja i materijala. Svoje kreacije je prikazala i dizajnerka koja potiče sa naših prostora Nensi Dojaka, u kojima preovlađuju haljine, suknje i krop topovi od nežnog tila u kombinaciji sa pantalonama i sakoima. Sa svojim modelima se pojavila i južnokorejska dizajnerka Rejina Pjo, koja je vratila teksas na modne piste.

Instagram screenshot @nensidojaka

 

Instagram screenshot @nensidojaka

 

 

Svojim neobičnim i ekstravagantnim modelima, predstavila se i irska modna dizajnerka Simone Rocha, koja je i svoju diplomsku reviju predstavila upravo na ovom modnom događaju pre više od deset godina, koji su karakteristični po svojim volumnizonim materijalima, tila i svile, čiji krojevi su upotpunjeni detaljima od bisera. Svoje luksuzne ženske modele jednostavnih i geometrijskih linije je prikazala i modna kuća Max Zara Sterck. Dašak prolećnih boja, poput nežnih nijansi roze i lavande sa neobičnim dizajnom haljina i mantila, koji su rađeni od tila sa dodatkom traka i futurističkih detalja, predstavio je svoje modele irski dizajner Kolin Hogan. Svoju jesenju kolekciju koja dolazi u zemljanim bojama u kombinaciji sa narandžastim i plavim detaljima predstavila je i modna kuća Burberry.

Instagram screenshot @rejinapyo

 

Instagram screenshot @rejinapyo

 

Instagram screenshot @simonerocha

 

Instagram screenshot @simonerocha

 

Instagram screenshot @maxzarasterck

 

Instagram screenshot @maxzarasterck

 

Instagram screenshot @colinhorgan

 

Instagram screenshot @colinhorgan

 

Instagram screenshot @burberry

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading