Boja koja oslikava budućnost zaludela je žene širom sveta!

Autor:

15.01.2022 14:30

Foto:

Foto:

Boja 2022. je simbol globalnog duha vremena i tranzicije kroz koju prolazimo, dizajnirana da dočara blistave ekrane pametnih telefona i kreativne mogućnosti budućnosti



Boja godine 2022. je Very Peri, odlučio je Institut za boje Pantone, kompanija koja postavlja jedan od najpriznatijih standarda boja u svetu. Kako je navedeno u obrazloženju, ona spaja postojanost tradicionalne plave sa energijom i uzbuđenjem crvene.

gettyimages

 

Izbor ove ljubičaste nijanse podstaknut je porastom metaverzuma, odnosno ulaska u virtuelni svet koji povezuje sve vrste digitalnih okruženja, kao i uticajem zatvaranja sveta zbog pandemije virusa korona. Dizajnirana je da dočara blistave ekrane pametnih telefona i kreativne mogućnosti budućnosti, podseća na cvetove lavande i boju perja brojnih ptica i uspešno spaja prirodne sa digitalnim pejzažima.

- Very Peri je simbol globalnog duha vremena i tranzicije kroz koju prolazimo. Kako izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije, naši pojmovi i standardi se menjaju, a naši fizički i digitalni životi su se spojili na nove načine - saopštio je Institut Pantone.

Pročitajte i U izazovnim vremenima ovo je rešenje: Zimske dane prebrodićete najlakše uz OVO

gettyimages

 

Ljubičasta boja asocira na kraljevstvo, simbolizuje moć, plemenitost, obilje i ambicije, a veruje se da može da donese bogatstvo i ekstravaganciju.   

gettyimages

 

 

Komentari. (0)

Loading