Sve tajne crvenog tepiha: slavni koji su zablistali na najstarijem filmskom festivalu na svetu

Autor:

18.09.2021 12:45

Foto:

Foto:

Uzbudljivo je bilo ne samo u takmičarskom programu festivala nego i ispred sala za projekcije, gde su glumice i manekenke maštovitim kreacijama rušile nepisana modna pravila



Najstariji filmski festival na svetu, čuvena Mostra, ove godine okupio je 78. put u Veneciji brojne poznate zvezde, koje su, posle prošlogodišnjeg redukovanog izdanja zbog pandemije, zablistale u maštovitim i raskošnim kreacijama. Festival je otvorio dvostruki oskarovac Pedro Almodovar filmom “Madres paralelas” u kome glavnu ulogu igra njegova omiljena glumica Penelope Kruz. Španska diva pokazala je zbog čega važi za ikonu stila. Blistala je ne samo na crvenom tepihu u crno-beloj lepršavoj haljini Chanel Haute Couture nego i tokom dnevnih aktivnosti za koje je takođe birala komade ove kuće, od jednostavne bele haljine sa crnim detaljima do sportskog autfita, kratke suknje i klasičnog belog Chanel sakoa.

Gettyimages

 

Iako je nepisano pravilo da se na crvenom tepihu ne treba pojaviti u crvenoj toaleti, prekršile su ga brojne dame. Brazilska manekenka Adrijana Lima ponela je izazovnu Etro haljinu koja je otkrila njenu savršenu liniju. Moli Sims pojavila se u lepršavoj crvenoj kreaciji brenda Pamella Roland, ukrašenoj štrasom i šljokicama, Kejt Hadson odenula je romantični Valentino model, dok je Zoi Saldana bila u tesno pripijenoj Dolce & Gabbana haljini s dubokim šlicem, tako da su njene izvajane noge plenile pažnju.

Glumica Džesika Čestejn takođe je bila u crvenom, ali model Ateliera Versace zasenio je njen kolega Oskar Ajzak, koji joj je partner u mini-seriji “Scene iz braka”. Njih dvoje su pred fotografima razmenjivali nežnosti kao da su zaista bračni par, koji tumače u ovom serijalu.

Gettyimages

 

I dok su oni glumili ljubav, italijanski glumac i reditelj Roberto Beninji, koji je ove godine dobio Zlatnog lava za životno delo, ganuo je svet izjavom zahvalnosti. Nagradu mu je uručila novozelandska rediteljka Džejn Kempion, a on ju je posvetio svojoj supruzi, glumici i producentkinji Nikoleti Braski, s kojom je četiri decenije: “Ja znam samo za jedan način merenja vremena: s tobom ili bez tebe. Podelićemo ovog krilatog lava, ja uzimam rep, da ti pokažem svoju radost mašući repom, a ti uzmi ostalo. Prvenstveno krila, krila su tvoja, jer ako sam u svom radu ponekad leteo, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, tvojoj lepoti, tvojoj ženstvenosti, činjenici da si žena.”

Da je crna u raznim varijantama uvek dobar izbor, pokazala je manekenka Tina Kunaki, supruga Vensana Kasela, kao i njene koleginice Barbara Palvin i Sara Sampajo. Obe su nosile elegantne, svedene crne haljine brenda Giorgio Armani.

Gettyimages

 

Plavokosa glumica Kirsten Danst, koja je u Veneciji predstavila film “The Power of the Dog” rediteljke Džejn Kempion, u kome joj je partner Benedikt Kamberbač, pokazala je zavidnu liniju samo nekoliko meseci posle rođenja drugog deteta. Kirsten je na crvenom tepihu nosila raskošnu crnu toaletu, dok je preko dana bila u zanimljivim sportskim kombinacijama kuće Salvatore Ferragamo.

Jarke boje i ekstravagancija

Zendeja je blistala u Balmain bež haljini koju je upotpunila upečatljivim Bulgari nakitom sa smaragdima. Anja Tejlor-Džoj plenila je pažnju u jarkonarandžastoj haljini brenda Dice Kayek, potom i u fuksija roze modelu koji je odenula za večernju projekciju.

Helen Miren nosila je ledeno mint toaletu Dolce & Gabbana, Izabel Iper svedenu bež kreaciju Armani Prive, a Dakota Džonson je na premijeru svog filma “Izgubljena kći” došla u bež šljokičastoj haljini Gucci, u društvu kreativnog direktora brenda Alesandra Mikelea, koji je bio u zagasitocrvenom plišanom odelu. Članica žirija, britanska glumica i pevačica Sintija Erivo privlačila je poglede svojim ekstravagantnim modnim izborima, od egzotične belo-plave haljine Tory Burch do bež haljine sa smelim izrezima Atelier Versace.

Kristen Stjuart, koja u filmu “Spencer” reditelja Pabla Larajna igra princezu Dajanu, pojavila se u interesantnom ansamblu Chanel Houte Couture.

Komentari. (0)

Loading