Aktuelna moda

Retro stil je ponovo u modi: probajte ove kombinacije, sigurno nećete pogrešiti! (foto)

Autor:

29.05.2021 12:40

Foto:

Foto:

U moru trendova za prolećnu i letnju sezonu izdvojili su se sportski komadi u stilu sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina, kakve forsiraju modne kuće Gucci, Céline, Miu Miu



Cela ready-to-wear kolekcija modne kuće Gucci za proleće i leto 2021. je retro, a među najzanimljivijim odevnim komadima izdvajaju se oni za sport: patike, jakne, bermude, duksevi. Luksuzni detalji karakteristični za visoku modu spojeni su sa odećom za skejtere, dok nas sve zajedno vraća u eru devedesetih, sa primesama trendova iz sedamdesetih (logoi, dezeni) i osamdesetih godina (disko moda, jarke boje).

magazin Gloria

 

Sa retro-sportskom estetikom poigravale su se i kuće Céline, Prada, Versace, Loewe (naročito u kolekciji koja je nastala u saradnji sa brendom Paula’s Ibiza), Miu Miu, a njihov stil sa piste u svakodnevni život prenele su manekenke Bela i Điđi Hadid, Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Hejli Biber, Kaja Gerber, koje pokazuju da ne morate od glave do pete izgledati kao da ste krenule na vežbanje, ali da jedan detalj, makar to bio i kožni kačket, celu kombinaciju može učiniti vrlo šik.

Pročitajte i Inspiraciju za svoja dela modni kreatori pronašli su u njima: Aktuelni komadi koji su oduševili žene širom sveta!

magazin Gloria

 

Tokom pandemije virusa korona koja nas je sve u jednom trenutku zatvorila u kuće, udobna odeća odnela je primat nad onom koja lepo izgleda, ali nije komforna i prijatna, pa nije retkost videti žene koje nose trenerke i van teretane ili spajaju kožnu jaknu sa pamučnim šortsem na vezivanje, elegantnu slip haljinu sa patikama. Tu su i jakne koledžice, helanke

Ove godine sportska odeća može da se nađe kod apsolutno svih vodećih modnih kuća, ali i kod street style brendova. Oni koji posebno neguju retro sportsku estetiku jesu Sporty & Rich, Veja, Tory Sport, Norma Kamali. Inspirisan odećom za tenis sedamdesetih godina je lajfstajl brend Tennis Time, a vintidž komadima Les Tien.    

magazin Gloria

 

 

Komentari. (0)

Loading