Magnolija u vašem ormaru: Floralni printovi hit ovog proleća!

Autor:

11.04.2021 15:00

Foto:

Foto:

Ovog proleća ponesite neki od najmodernijih printova sezone - floralni



Viseći, horizontalni a najčešće uspravni cvetovi magnolije sve češće ukrašavaju vrtove u našoj zemlji. Ovu biljku, koja je bila inspiracija za neke kultne filmove, na primer “Čelične magnolije” Herberta Rosa i “Magnoliju” P. T. Andersona, nazivaju još i kraljicom proleća jer cveta od sredine marta pa sve do kraja aprila (neke sorte opstaju tokom cele godine). Ona ima upadljive mirisne cvetove, pune i raskošne, povezane sa raznim simboličkim značenjima. Beli asocira na nevinost, roze na stidljivost, a prerano procvetali na nestrpljivost.

Pročitajte i Inspiraciju za svoja dela modni kreatori pronašli su u njima - Aktuelni komadi koji su oduševili žene širom sveta!

profimedia

 

Magnolija generalno simbolizuje otmenost, dostojanstvo, označava snagu i vernost ljubavi, a vezuje se i za mudrost s obzirom na to da je mnogi smatraju najstarijim cvetom na zemlji. Ako je volite, zasadite je u dvorištu (prema feng šuiju doneće vam zadovoljstvo i mir kod kuće), a ako nemate baštu, sigurno će vas obradovati neki odevni predmet koji je ima na sebi. Osim nje, bilo koji floralni motiv nosi se u prolećnoj i letnjoj sezoni, već nekoliko godina.

Pročitajte i Čizmice kakve je imala Nensi Sinatra krajem šezdesetih danas nose trendseterke poput Bele Hadid i Hejli Biber

profimedia

 

Cvetni print iz svojih novih kolekcija ni ovog puta nisu izostavile neke od vodećih modnih kuća, pa ga, pored Erdema, imaju i Gucci, Valentino, Dolce & Gabbana. Što krupnije cveće, to bolje, a nosite ga kao vez ili sliku. Možete i poput Tejlor Svift na ovogodišnjoj dodeli Gremija - kao 3D print na haljini Oscar de la Renta. Stavite ga i na stopala. Brend Cult Gaia napravio je papuče sa providnom plastičnom petom u kojoj su zatvorene latice pravog cveća, a kuća Valentino kožne, u raznim bojama, u obliku rascvetale ruže. Neka cveće kiti marame, one na glavi i oko vrata, zakačite ga na rever ili kupite broš, minđuše, privezak tog oblika. I tašne na sebi imaju cveće -  ako vam je previše da nosite torbu u obliku cveta, odaberite neku floralnog dezena u vedroj, jarkoj boji.

Komentari. (0)

Loading