Kontraverzna moda u Beloj kući - Kamala Haris na meti kritičara! (foto)

Autor:

04.02.2021 12:15

Foto:

Foto:



Nova potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris već je 'zaradila' prve negativne komentare. Iako je javnost saglasna da Kamala nije namerno napravila grešku, kritičari su ipak, i ovog puta bili neumoljivi, a njen potez ocenili su izuzetno nemarnim i kontradiktornim.

Stil nove potpredsednice SAD-a Kamale Haris mogao bi se opisati kao vrlo jednostavan, elegantan a vrlo često oslikava i hrabrost, odvažnost i snagu ove političarke. Kamala preferira elegantne pantalone, koje prate njenu figuru, a kad kad se odluči i za opušteniju varijantu gde dominiraju farmerke u kombinaciji s jednostavnim majcama i sakoima koji upotpune ovaj 'outfit'.

Kamala Haris, foto: Tasos Katopodis / Stringer Getty Images News via Guliver

Iako se trudi da podržava domaće, američke dizajnere, Kamala se neretko odluči i za neke od najpopularnijih evropskih brendova poput luksuznog italijanskog Dolče i Gabana. A upravo zbog nedavnog 'outfita' gde je dominirao pomenuti brend, Kamala je pokupila brojne negativne kritike.

Naime, brend Dolče i Gabana već nekoliko puta optužen je da su njihove kampanje rasno uvredljive, a čini se da Kamala Haris ne mari previše zbog toga, obzirom da je u njenom ormaru pomenuti brend itekako zastupljen. Zadnja kontraverza koja se vezuje za luksuzni brend dogodila se 2019. godine, kada su zbog uvredljive reklame njihovi proizvodi povučeni s glavnih kineskih online prodavnica. Sporni video koji vam donosimo u nastavku ocenjen je kao izuzetno uvredljiv za celu Kinu.

Vitorija Vinjone, koja na društveni mrežama vodi profil posvećen stilu nove potpredsednice takođe se osvrnula na kontraverzni odabir odeće, te postavila pitanje da li je ovo samo previd ili nešto više?

- Moguće je, ali je takođe izuzetno nemarno. Mogli bi i morali bi da budu bolji, pogotovo nakon pobede prošle nedelje. Ovo se dogodilo ubrzo nakon inauguracije na kojoj je promovisala manje poznate američke dizajnere. Užasno, bez obzira kako na to gledate - napisala je pomenuta kritičarka. Kritici su se pridružili i brojni korisnici društvenih mreža, koji su ocenili da je ovakav propust nedopustiv jednoj od najmoćnijih žena na svetu.

Porčitajte i Prva žena tamne puti koja je potpredsednica SAD: Kamala Haris život je posvetila borbi za prava manjina!

Kamala Haris, Foto: Anna Moneymaker-Pool/Getty Images via Guliver

Kamala Haris prva je žena, prva afroamerikanka, te prva osoba azijskog porekla koja je na jednoj od najvažnijih pozicija na svetu - potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država, te je sasvim normalno da će svaki njen potez biti pod posebnom lupom javnosti. Za sada se ni Kamala ni zvaničnici brenda Dolče i Gabana nisu oglašavali na ovu temu, a dok čekamo zvanično saopštenje u nastavku vam donosimo neke od Kamalinih 'outifta', da li mislite da su kritike opravdane ili je sve, ipak, prenaglašeno?

Pročitajte i Spektakularna inauguracija Džoa Bajdena: Jedna dama 'ukrala' svu pažnju! (foto/video)

Kamala Haris Inauguracija, foto: Patrick Smith/Getty Images via Guliver

Kamala Haris, foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images via Guliver

Kamala Haris, foto: Emma McIntyre/Getty Images for Families Belong Together LA via Guliver