Glamur iz peska: Spoj jednostavnosti, udobnosti i lepote

Autor:

28.08.2020 13:07

Foto:

Foto:



Spoj jednostavnosti, udobnosti i lepote - nadahnut drevnim Egiptom - učiniće da vaš stil odiše ženstvenošću i elegancijom i na plus četrdeset

Bogata i misteriozna egipatska civilizacija stalno iznova inspiriše najveće svetske dizajnere. Chanel, Dior, Givenchy samo su neke od modnih kuća koje su nadahnuće za svoje kolekcije pronašle u ovoj zemlji faraona.

Letnja moda Emili Ratajkovski: Popularni dezeni i lagani materijali za vrele dane (foto) 

Visoka moda ovo podneblje predstavlja raskošno, drevne simbole spaja sa modernim komadima garderobe i asesoara. Pravi primer za to su torbe u obliku piramide. Naglašena zlatna boja i obilje finih detalja, dragog kamenja, šljokica i perlica, na odevnim predmetima odražavaju moć i bogatstvo.

Moda za more i plažu: Torba bez koje ne možete ovo leto (foto)


Ali nije samo modna pista rezervisana za ovaj trend. Najlakši način da svoj stil začinite sa malo “Kleopatra estetike” jeste da mu dodate predimenzionirani nakit od zlata: stejtment ogrlicu, narukvicu za gornji deo ruke, naušnice ili pak ukras za kosu. Ako samo jednim komadom želite da ostavite utisak odvažnosti i samopouzdanja, haljina u animal printu je pun pogodak. Idealna odevna kombinacija za vrele dane, poput onih u Africi, jednostavnog je kroja i prirodnog materijala - najčešće od lana.

Haljina sa golim leđima i tankim bretelama, u beloj ili pak nekoj od zemljanih boja, kakve su Egipćanke obožavale, upotpunjena šeširom širokog oboda, učiniće da se osećate prijatno i glamurozno u isto vreme. Kada je reč o obući, možete nositi kožne sandale sa ili bez visoke potpetice, koje se vezuju oko članka, potpuno otkrivajući gornji deo stopala.

Sve što treba da znate o N-beauty rutini: Najnovija moda u svetu lepote


Ukoliko u svoj garderober unesete duh ove magične zemlje, vaš stil će odisati ženstvenošću i bezvremenskom lepotom kraljice Nefertiti, a značenje njenog imena - “lepotica je stigla” - opisivaće svako vaše pojavljivanje.