Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger svoju budućnost vide u Evropi - Ljubav prema porodici bila je presudna!

Autor:

30.11.2020 18:00

Foto:

Foto:



Posle godina života u Americi, nekada najbolja teniserka sveta Ana Ivanović i njen suprug Bastijan Švajnštajger planiraju da se sa sinovima Lukom i Leonom presele u austrijsku varošicu Vestendorf kako bi bili bliži porodicama u Srbiji i Nemačkoj.

Čim je Bastijan Švajnštajger (36) okončao fudbalsku karijeru u Čikago fajeru, njegova supruga, bivša teniserka Ana Ivanović (33), počela je da planira njihovu budućnost u novom domu, van Amerike. Pošto su početak pandemije virusa korona proživeli u Čikagu, a zatim čim im se ukazala prilika doputovali u Evropu i letos bili u svojoj renoviranoj vili na Majorki, zimu će, prema pisanju nemačkih medija, provesti pored kamina uz kuvano vino u novoj velelepnoj kući u Vestendorfu, u Austriji.

Taj izbor je logičan za nekadašnji sportski par jer su oboje u nekoliko navrata spominjali da bi se vratili u Evropu i doselili bliže Srbiji, odnosno Nemačkoj. Da su odlučili da sa sinovima, dvogodišnjim Lukom i jednogodišnjim Leonom, žive u vili u Alpima potvrdila je i Anamari Plizajz, gradonačelnica Vestendorfa, gradića sa 3.700 stanovnika, uglavnom bogatih koji su tu našli mir, poznatog i po odličnim stazama za skijanje zbog čega mnogi tu dolaze na zimovanje.

Švajnštajger je još 2018. u austrijskom gradiću kupio imanje, a na taj potez se odlučio, između ostalog, i da bi bio bliži svojim roditeljima koji žive u nemačkom gradu Kolbermoru, udaljenom samo sat vožnje. Takođe, pošto se Vestendorf nalazi na granici sa Nemačkom, bivši fudbaler odatle može da se koncentriše na karijeru TV sportskog komentatora i da lako otputuje u domovinu u bilo kom trenutku.

Prilikom kupovine poseda Bastijan se obavezao da će njemu i njegovoj porodici to biti glavno prebivalište, odnosno da će u austrijskom mestašcu boraviti minimum šest meseci godišnje. Stanovnici Vestendorfa skeptični su po pitanju te klauzule kupoprodajnog ugovora jer veruju da će porodica sportista vilu koristiti samo za odmor tokom zimskih meseci, pošto oboje vole skijanje. Prema listu Tiroler Tageszeitung, Ana i Bastijan nisu pratili gradnju kuće jer kad su u Evropi oni borave na Majorki, što sugeriše da bi u toplijim krajevima provodili letnje mesece a zapravo zimi živeli u Alpima.

Mesot iz bajke!

Zašto je još građevinski projekat poznate sportske porodice trn u oku stanovnika Vestendorfa? Što više poznatih ličnosti kupuje luksuzne kuće u regionu Kicbila, to tamo brže rastu cene kvadrata, odnosno ara. Sa druge strane, od kada je to mesto postalno traženo među zvezdama, ono paradoksalno sve više biva pusto jer poznati tamo borave samo nekoliko nedelja tokom zime, dok su ostatak godine njihove vile prazne. Prema pisanju nekih medija, nezadovoljstvo meštana otišlo je toliko daleko da je o novim komšijama bilo reči u lokalnom veću, ali se ono nije oglašavalo jer čekaju da vide prve poteze Ane i Bastijana. U kojoj meri je zabrinutost stanovnika osnovana, postaće očigledno tek kada se novi žitelji varošice usele u svoj planinski dom.

Pročitajte i: Dame istančanog ukusa: Ana Ivanović i Kejt Midlton ponele indentičan ‘outfit’, kojoj bolje pristaje? 

Nova kuća nekadašnjeg šampiona sveta u fudbalu i bivše najbolje svetske teniserke vredna je oko tri i po miliona evra, objavila je nemačka Gala. Ima oko 400 kvadrata, bazen, parking i garažu, a na imanju se nalaze fudbalski i teniski tereni. Inače, cene ovakvih luksuznih nekretnina u Vestendorfu idu i do šest miliona evra, naveo je austrijski časopis Bunte. Prema njihovim saznanjima, ostalo je još da baštovani urede padine i da postave živu ogradu visine dva metara kao odbranu od znatiželjnih pogleda paparaca i komšija.

Ana Ivanović je često izjavljivala kako joj je želja da njena deca odrastaju u zdravoj sredini i u prirodi, a da istovremeno ne budu mnogo daleko od njenog rodnog Beograda.

- Volim gradove i države gde ljudi poštuju privatnost drugih, kao i one gde je priroda prelepa. Želela bih da živim na takvom mestu, ali i da budem blizu Srbije - rekla je Ana.