Moda za more i plažu: Torba bez koje ne možete ovo leto (foto)

Autor: Svetlana Stojaković

12.08.2019 13:01

Foto: Izvor:Gloria magazin/ Jelena Milinčić, Foto:Guliver/ Getty imagesTorbe za plažu trebalo bi da budu praktične, od nepromočivih materijala, zabavne, da asociraju na leto i taman tolike da u njih stane sve što vam je potrebno za bezbrižan dan na suncu

Torba za plažu nije samo predmet u kome se nose stvari za boravak na odmoru i u koji treba da stane sve ono što vam je potrebno za jedan bezbrižan dan na suncu - naočare, krema sa zaštitnim faktorom, novčanik, peškir, voda, rezervni kupaći. Ona može biti neupadljivi modni detalj, ali i statement komad koji će celu vašu odevnu kombinaciju učiniti stilski besprekornom.

Nekome je bitno da torba za plažu bude velika, da ima razne dodatke i pregrade i da je od nepromočivog materijala, a nekome je važan dezen.

Možda su najpraktičniji platneni modeli bez čvrstog dna, koji lako mogu da se spakuju u kofer sa stvarima za letovanje, klasični cegeri ili platneni račevi sa mekanim ručkama, kako vam se ne bi usecale u ramena.

U svakom slučaju, dizajneri su se i ove godine utrkivali u tome ko će predstaviti što maštovitije komade, pa je ponuda na tržištu raznovrsna. Tu su prelepe tašne u obliku korpi od pruća sa zanimljivim detaljima u vidu školjki i bisera, jednostavne providne torbe od plastike, platnene sa tropskim motivima - lišćem, palmama i flamingosima.