Šminka i iluzija: Prestižna nagrada za srpsku šminkerku (video)


Mirjana Kika Milošević je nadarena šminkerka, čiji je projekat „Drvena lutka“ definitivno jedan od najboljih koje je uradila dosad i koji je na internetu privukao veliku pažnju.

Tehnika koju je šminkerka usavršila stvara iluziju da se pred nama nalazi oživela drvena lutka, a Miloševićeva je tim projektom osvojila glavnu nagradu nacionalnog takmičenja brenda „Niks“ (NYX) u kategoriji Optička iluzija.

Obojila sam život onako kako sam kao mala maštala – rekla je Kika.

Mirjana Kika Milošević je rođena u Smederevu 1982. godine, a roditelji se često našale pa za nju kažu da je prvo počela da crta a zatim da hoda.

Ono sto je izdvaja od ostalih umetnika je to da nikada nije slikala po platnu, već su je zanimale drugačije površine za oslikavanje.

Sa 11 godina prvi put je oslikala mural u prirodnoj veličini, a sa 27 je postala najpopularniji dečji muralista u Srbiji pod pseudonimom Supermama.
kika-studion-promo-1
Zbog povrede kičme se povlači ali je velika strast prema crtanju dovodi do oslikavanja lica dece.

Kako kaže, zbog želje da postane jos bolja i pronađe sebe, upoznaje se sa šminkom sa specijalnim efektima i počinje da se bavi takvom umetnošću.

Završava školu korektivne šminke Radmile Radman gde dobija zvanje Profesionalnog šminkera .
kika-studion-promo
Danas, Kika radi u Body Art Asocijaciji Srbije, predaje kurseve za dečji facepainting , šminka u filmskim i muzičkim izdanjima, takmiči se i kako ona kaže, ne prestaje da vežba i istražuje jer umetnost nema granica.

Autor: gloria.rs/p.p.
Foto: promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi