Roksanda Ilinčić: Njene kreacije obožavaju Melanija Tramp i Kejt Midlton, a evo koja zvezda nju inspiriše


Ako svet ranije nije čuo za Roksandu Ilinčnić, sada je svakako upamtio ime naše najuspešnije modne kreatorke.

Ova dama rodom iz Beograda koja od 1999. godine živi i radi u Londonu, oblačila je najznamenitije i najslavnije ličnosti – od prvih dama, preko članica kraljevskih porodica, do holivudskih glumica i muzičkih zvezda.

Beli haljina koju je prva dama Amerike Melanija Tramp ponela na republikanskoj konvenciji u Klivlendu, privukla je veliku pažnju svetskih medija, a samim tim i modnih kritičara, koji su u ovoj talentovanoj dizajnerki morali i javno da odaju priznanje.

I vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton rado nosi modele ove kreatorke. Svetloplavu haljinu jednostavnog kroja, vojvotkinja je ponela na čajanki povodom kraljičinog rođendana.

Kako je svojevremeno izjavila u razgovoru za “Gloriju”, Roksanda je oduvek znala šta hoće. Ono što je kreirala bilo je različito i prepoznatljivo. Svi su za nju govorili da je talentovana i neobična, a prvim modnim revijama izdvojila se u moru modnih dizajnera u svetu. Iz Beograda, gde je završila Fakultet primenjenih umetnosti, otišla je u London i upisala najuticajniju umetničku školu “Saint Martins”.

Njen londonski atelje odiše nevrovatnom mirnoćom, oni koji prvi put dolaze u njega imaju osećaj da su tu već bili. Posebne odaje za probe uređene su tako da možete dugo odmeravati u ogledalima kako vam pristaje haljina koju ste izabrali. Sve je jednostavno, baš u Roksandinom maniru.

Moje haljine nosi mnogo interesantnih žena, kao što su Mišel Obama, vojvotkinja od Kembridža ili Ledi Gaga. Često se događa da ljudi brzo prepoznaju da sam određeni model ja kreirala, što govori da sam postala prepoznatljiva. Kejt Blančet je jedna od mojih večitih inspiracija, slično kao i Samanta Kameron, supruga britanskog premijera Dejvida Kamerona. Veliko je zadovoljstvo kad vidite da tako inspirativne žene biraju vaše haljine. I to ne samo jednom. One se vraćaju i stalno traže nešto novo, oblače moje kreacije kako privatno, tako i na javnim svečanostima. Mnogo sam radila, i dalje mnogo radim. Ništa ne pada s neba i ništa nije lako, ali kad imate plan i fantastičan tim koji će da ga sprovede, i kad znate šta radite, sve je moguće – otkrila je poznata kreatorka u intervjuu za “Gloriju”.

Autor: Gloria.rs/M.G, Gloria magazin
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi