Kreacije Biljane Tipsarević očarale princezu Ljubicu


Venčanje između Njegovog kraljevskog visočanstva princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice, prvo je kraljevsko venčanje u Srbiji nakon Drugog svetskog rata.

Venčanje mladog para održano je po protokolima kraljevskih porodica. Pored samog čina sklapanja crkvenog braka, protokol je podrazumevao je i svečanu ceremoniju pre venčanja sa gostima koji su pristigli iz svih delova sveta. Ovakva prilika zahtevala je i specijalne toalete.

4m8a5045-smanjeno

Upravo tim povodom modna dizajnerka Biljana Tipsarević angažovana je da kreira svečanu haljinu za princezu Ljubicu.

Haljina je osmišljena u skladu sa prilikom i izrađena od najfinijih materijala, a korišćena je i raskošna čipka sa ručnim radom, nabavljena ovim povodom iz Njujorka. Prozračnu haljinu od svile i čipke krase ručno vezeni motivi lišća, koji su insirpisani lepotom prirode, a savršeno su se uklapili u jesenju sezonu kada je venčanje i upriličeno.

4m8a2777-smanjeno

Princeza Ljubica pobrala je mnogo komplimenata, naročito od zvanica iz inostranstva, za haljinu koja je u potpunosti ispratila sofisticiranost i eleganciju koju princeza nosi u sebi, a po čemu su kolekcije dizajnerke Biljane Tipsarević inače karakteristične.

4m8a2857-smanjena

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi