Kolor terapija: Koje boje su u trendu ove sezone?


Svetle, jarke boje mogu momentalno da poprave raspoloženje, a zahvaljujući kolekcijama poznatih dizajnera za sezonu proleće/leto 2019, gde dominiraju žuta, narandžasta, plava i zelena, stalno ćete biti vedri

Jarke boje popravljaju raspoloženje, u to nema sumnje. Ipak, u zavisnosti od emotivne faze kroz koju prolazimo, ne možemo baš uvek da obučemo žutu. Ali ono što treba da znamo jeste da će ta boja da nam da samopouzdanje. Ona simbolizuje životnu radost, intelekt i opažanje, i primetna je u kolekcijama brendova Versace, Balenciaga, Michael Kors za aktuelnu sezonu.

Vatreni kolorit, u koji spadaju crvena i narandžasta, može da uzbudi, iritira, stimuliše. Crvena lepo stoji i plavušama, i brinetama, i crnkama, i nju je dobro imati na umu kad birate haljinu za neku elegantnu večeru (Dolce&Gabbana, Givenchy i Oscar de la Renta).

Za nošenje narandžaste će vam verovatno trebati malo hrabrosti, ali pogledajte kako su je lepo u svoje kolekcije uklopili Lanvin, Moschino i Prada.

“Digitalno” plava (boja fejsbuka) asocira na tehnologiju i budućnost, i nju vole modne kuće Stella McCartney, Marni, Prabal Gurung.

Plava poput zelene umiruje, a ljubičasta se dovodi u vezu sa samospoznajom i duhovnošću.

Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi