Gvinet Paltrou: Ja sam sredovečna žena i zaslužila sam svaku boru

Glumica Gvinet Paltrou (44) važi za jednu od najdisciplinovanijih zvezda, kad su u pitanju fitnes i zdrava ishrana. Gotovo fanatično se pridržava brižljvo osmišljene dijete, vežba do iznemoglosti, a čak koristi i injekcije pčelinjeg otrova kako bi lice održala svežim i zategnutim.

Međutim, i ova lepotica je morala da kapitulira pred godinama i prizna da je starenje neminovno.


U intevjuu za “W magazine” otvoreno je govorila o onome od čega većina žena strahuje, a to je suočavanje sa starenjem. Kako sama kaže, konačno je prihvatila da je sredovečna žena, ali to je više ne boli. Naučila je da ceni svoj izgled i lepotu u zrelim godinama.

Ponosna na svoje godine: Selfi bez šminke za 44. rođendan (foto)

Gvinet je ispričala i jednu anegdotu koja joj se desila pre dve godine, a koja joj je otvorila oči:

– Vozila sam se kolima i pored mene je sedeo jedan mladić od otprilike 28. godina. U jednom trenutku se okrenuo i samo preleteo pogledom preko mene. Nije bilo oduševljenja, niti reakcije tipa “Hej, lepa devojka sedi pored mene”, i tada sam shvatila – zaboga, pa on je samo video jednu sredovečnu ženu. To otkriće je za mene bilo fascinantno – kroz smeh je ispričala glumica.

Nagrada za stil: Gvinet Paltrou u neobičnoj Guči haljini

Ideal večite mladosti i lepote koje nam društvo stalno nameće, a posebno u okruženju kao što je filmska industrija, pogubno deluje po samopouzdanje žena, smatra ova majka dvoje dece.

– Mislim da smo mi žene naučene da se oslanjamo na svoju lepotu i na neki način, sebe vrednujemo kroz izgled. I tako sve dok ne primetimo bore i prve znake starenja – ispričala je Gvinet i dodala – Osećam da sam zaradila svaku svoju boru i  veoma sam ponosna na sve što sam uživotu prošla – i dobro i loše. Ne želim da imam 26 godina, nikada se ne bih ponovo vratila u to doba. Verujem da zrelost donosi unutrašnji mir i sve što mi žene želimo jeste da lepo starimo – zaključila je s osmehom.

Gvinet Paltrou: Povratak bivšem mužu

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi