Promo

Studijo & Dalmata brunch: Nova kolekcija zidnih tapeta umetnice Josipe Maras oduševila srpske arhitekte i dizajnere

Autor:

12.04.2024 08:45

Foto: Nikola Jankovic

Foto: Nikola Jankovic

Studijo Dalmata branč odigrao se u BeograduLjubitelji estetike enterijera, elegancije i prefinjenosti okupili su se na branču Studijo & Dalmata povodom predstavljanja nove kolekcije zidnih tapeta umetnice Josipe Maras.

Domaćini ovog susreta Stefan Vasiljević i Igor Živković, osnivači jedinstvenog "concept storea" Dalmata, okupili su neke od najpoznatijih srpskih arhitekata i dizajnera enterijera da jednostavno – slave umetnost.

Nikola Jankovic

 

Iako su Studijo tapete već dve godine prisutne na tržištu Srbije, ovaj susret se pokazao kao idealna prilika za jačanje saradnje u dizajnerskoj industriji na regionalnom nivou.

Studijo tapete se prvenstveno odlikuju autentičnošću i bezvremenskom umetnošću. Svaka tapeta je pažljivo dizajnirana i oslikana ručno.

Na tržištu su se predstavili personalizovanim tapetama, a među prvima u regionu predstavili su vodootporne tapete. Godine 2022. stavili su ceo proces proizvodnje pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku fabriku tapeta.

Izvrsnost rada Josipe Maras, mlade umetnice i uspešne preduzetnice, potvrđena je dominacijom brenda Studijo na podijumu najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna.

Treću godinu zaredom brend Studijo slavio je u Milanu, svetskoj prestonici mode i dizajna, pobedom u kategoriji za najlepšu završnu oblogu na prestižnom takmičenju "Archiproducts Design Awards".

Nikola Jankovic

 

Ovogodišnji pobednik je tapeta "Žitna polja", čiju je izvrsnost potvrdila i "German Design Award 2024".

Studijo, sa nagrađivanim tapetama poput "Maslinika", "Mramornog cveta" i sada "Žitnih polja", postao je sinonim za vrhunski kvalitet i inovativnost i time još jednom potvrdio da ova regija ima obećavajuću budućnost u svetu dizajna.

Josipa Maras, umetnica koja potpisuje nagrađivane dizajne tapeta, izrazila je oduševljenje podrškom srpske dizajnerske industrije: „Studijo tapete na srpskom tržištu, pre svih projekata i poslovnih saradnji, prepoznali su – ljudi.

Oni su razlog zašto danas, ovde, predstavljamo naše radove pred renomiranim arhitektama i dizajnerima. Veoma cenim rad kolega u srpskoj dizajnerskoj industriji i ponosna sam što zajedno imamo priliku da umetnost naših krajeva prikažemo svetu.

Nikola Jankovic

 

Posebno sam zahvalna našim domaćinima Stefanu i Igoru koji su među prvima prepoznali izvrsnost našeg rada i omogućili da naše tapete ožive enterijere širom Srbije.“

Domaćin skupa, "concept store" Dalmata, predstavlja novi standard luksuza i kreativnosti na srpskom tržištu, sa fokusom na estetiku i funkcionalnost.

Dalmata klijentima nudi mesto za potpuno iskustvo dizajna enterijera. Takođe predstavlja kompletnu uslugu na jednom mestu koja klijentima pruža podršku u svim fazama procesa planiranja prostora – od ideje, razvoja, do realizacije projekta.

Njihov nameštaj se izrađuje od vrhunskih materijala, mermera, granita, oniksa, travertina, kvarca i kvarcita, oslanjajući se na dugu porodičnu tradiciju obrade drveta i kamena.

Nikola Jankovic

 

Već godinu dana dominiraju u industriji dizajna enterijera i luksuznog nameštaja, a rado uključuju i vanvremensku umetnost Studijo tapeta u svoje projekte.

"U Dalmati svaki projekat nosi pečat vrhunskog kvaliteta i dizajna. Naša misija je da klijentima pružimo alate koji će omogućiti realizaciju njihove vizije prostora iz snova.

Kao mladi concept store, pažljivo biramo brendove i partnere sa kojima želimo da gradimo velike priče. Oni za nas nisu samo poslovni saradnici, kroz godine rada postaju članovi naše porodice.

Posebno mesto u našem srcu zauzimaju Studijo tapete, koje svojom autentičnošću i bezvremenskim šarmom odražavaju duh našeg brenda.

Ponosni smo što smo upravo mi njihovi verni ambasadori i domaćini u Srbiji", rekao je Igor Živković.

Sve kolekcije Studijo tapeta možete pogledati na veb-stranici: www.studijo.co, dok Dalmata usluge i ponudu nameštaja možete istražiti na dalmata.rs.

 

Komentari. (0)

Loading