Promo

Za bolji sluh

Autor:

08.04.2024 09:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Kompanija Audio BM više od trideset godina posvećena je pronalaženju rešenja za probleme oštećenja sluha, uključujući slušne aparate najnovije generacije svih stilova i oblika, pa i nevidljive koji se izrađuju 3D printerima



Nedavno je u Novom Sadu kompanija Audio BM otvorila “Svet sluha”, najsavremeniji evropski centar za ispitivanje sluha i izradu slušnih pomagala.

Direktor kompanije Blažo Pisarić ističe da je novootvoreni centar specifičan po tome što omogućava brz i komforan pristup rešavanju svih problema kada su u pitanju sluh, poremećaj govora i opstrukcije disanja u toku sna.

Šta vaš centar za ispitivanje sluha izdvaja od drugih?

- Izdvaja ga to što omogućava humaniji, tehnološko brži i komforniji pristup rešavanju problema oštećenja sluha.

Takođe, u našem centru po prvi put je omogućeno da pratioci pacijenata učestvuju u određivanju najboljeg rešenja kada je u pitanju izbor slušnih aparata. Naši pacijenti su uglavnom stariji ljudi, penzioneri, koji dolaze u pratnji svoje dece, koja, nažalost, ne mogu razumeti sa kakvim problemom se njihov roditelj suočava.

Sada njima možemo dočarati kako to njihov roditelj ne čuje i kako bi mogao da čuje sa različitim slušnim aparatima. I pacijent i pratilac se upoznaju sa prednostima koje pružaju nove tehnologije i na taj način zajedno biraju najbolje rešenje.

Promo

 

Koje sve metode koristite da utvrdite koliki je stepen oštećenja sluha?

- Slušanje u tihim kućnim uslovima je jednostavno, ali osobe sa oštećenih sluhom se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovnim bučnim situacijama, na ulici, u šalter-salama, saobraćaju, bioskopu, gde ima puno buke koja ih ometa da bolje razumeju govor.

U okviru “Sveta sluha” postoji “Experience soba” u kojoj im sva ta zahtevna slušna okruženja možemo realno dočarati i omogućiti im vizuelno i slušno iskustvo.

Osim audiometrijskih merenja, sada možemo odrediti kvalitetb slušanja u realnim životnim uslovima, uz različite vrste i intenzitete buke.

Na osnovu tih rezultata, za vrlo kratko vreme, na komforan i human način, korisnicima pružamo izbor i probu nekoliko različitih klasa slušnih aparata i omogućavamo da pacijent i njegov pratilac izaberu ono što smatraju najboljim i najkomfornijim rešenjem.

Koristite najsavremenije proizvode za sve tipove slušnih oštećenja?

- Lepeza proizvoda je ogromna, radimo sa dve najkvalitetnije i najveće kompanije u svetu: Sonova i Demant, koje zajedno čine više od 60 odsto svetskog tržišta.

U ponudi su svi slušni aparati poslednje generacije, koji se razlikuju po svojim mogućnostima i oblicima.

To znači da pacijentu možemo da ponudimo aparate koji se nose iza uva, ali i one koji se postavljaju duboko u slušni kanal i praktično su nevidljivi, što im pruža još veći komfor pri nošenju i prihvatljiviji estetski utisak.

Mi smo jedina kompanija koja u ovom delu Evrope poseduje laboratoriju sa opremom za proizvodnju nevidljivih slušnih aparata. Otisak uva uzimamo 3D skenerom i zatim 3D printerima izrađujemo slušni aparat po meri pacijenta i tehnologiji Sonove i Demanta, i to u roku od samo dva dana. Sve što postoji u svetskom vrhu slušne protetike možemo da izradimo vrlo brzo i kvalitetno.

Takođe, u našem centru na isti način izrađujemo i profesionalne čepove za zaštitu od buke, koji služe za prevenciju slušnog oštećenja kod osoba koje su u svom životu i poslu izložene buci.

Počeli ste kao mala firma pre tri decenije, a danas pokrivate teritoriju čitave nekadašnje Jugoslavije.

Koliko je bilo teško sticati poverenje klijenata i širiti posao sve ove godine?

- Krenuli smo davne 1992. godine sa samo dva zaposlena. Godinama smo osluškivali potrebe pacijenata i nudili im uvek najsavremenija rešenja za njihove probleme.

Danas smo lideri na Balkanu sa više od 60 slušnih centara i neprestano pratimo tehnologiju i tehnološki razvoj u ovoj oblasti.

Trenutno imamo više od 200.000 zadovoljnih korisnika, jer negujemo ono što pacijenti prepoznaju, empatiju i ljubav prema njima kao i prema poslu kojim se bavimo.

Promo

 

Pored problema vezanih za sluh, bavite se i drugim medicinskim stanjima, poremećajima sna, govora?

- Lider smo i u oblasti implantacije kod potpuno gluvih osoba. Do sada smo, u saradnji sa kliničkim centrima u regionu, uspešno sa svetom sluha povezali više od 600 osoba, od kojih većinu čine deca.

Bavimo se i drugim poremećajima koji onemogućuju kvalitetan i komforan život pacijenata i njihovih porodica. Posvećeni smo osobama koje imaju probleme sa govorom i onima koje pate od poremećaja disanja tokom sna.

Znamo da loš san umnogome utiče na kvalitet života i gotovo uvek prouzrokuje ozbiljna srčana oboljenja. Na koji način rešavate te probleme?

- U našem portofoliju postoje pomagala za omogućavanje govora i za rešavanje problema opstrukcije disanja tokom sna. Naši zaposleni su obučeni za podešavanje takvih uređaja u saradnji sa lekarima kliničkih centara koji obavljaju trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Posvećeni smo poslu i smatramo da samo posebni ljudi mogu da se bave problematikom nedostatka ili hendikepa nekog čula. Jednostavno, mi pružamo ono što je dobro u nama, a naši pacijenti to prepoznaju godinama unazad.

Uz tehnološki razvoj i praćenje najnovijih dostignuća, to je jedini ključ uspeha.
Call centar 0800 105 109 www.audiobm.rs

Komentari. (0)

Loading