Premijera

Horor veče uz najnovije ostvarenje: "Prvo predskazanje" od 3. aprila u bioskopima (video)

Autor:

02.04.2024 10:40

Foto: Disney Studios

Foto: Disney Studios

"Prvo predskazanje" od 3. aprila u bioskopima širom SrbijeNajnovije ostvarenje prestiženog američkog 20th Century Studiosa „Prvo predskazanje" upravo stiže na redovan bioskopski repertoar kod nas.

Povodom toga za one koji vole neizvesnost i nešto bioskopskog straha, u nekoliko gradova u Srbiji u sredu, 3. aprila, organizovano je horor veče sa premijernim projekcijama filma.

Disney Studios

 

U bioskopima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu već od srede zaživeće debitantski naslov rediteljke Arkaše Stivenson "Prvo predskazanje", novi horor naslov kao uvodna priča u sve ono što se nekada dešavalo i što je bilo poznato u starom filmu “Predskazanje”.

Naime, čuveni hit iz 1976. koji je osvojio nagradu "Oskar" i koji je prvi put na velikom platnu opisao lik Demijana kao potomka đavola dobio je u vidu najnovijeg naslova svoju pretpriču i time dao priliku gledaocima da saznaju pređašnje događaje i šta se sve u osnovi dešavalo.

Disney Studios

 

Sve počinje kada je mlada Amerikanka poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve. Nailazeći na neobičnu tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju i sopstvenu veru, stvari oko nje počinju da izmiču kontroli, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla. 

Ovim postaje jasnija i radnja filma od pre skoro pola veka u kome je glavnu ulogu imao popularni Gregori Pek, tumačeći američkog diplomatu koga sveštenik savetuje da nakon smrti sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka koga naziva Demijan.

Ono što je interesantno, u novom američkom hororu "Prvo predskazanje", sa Bilom Najom u naslovnoj ulozi, našla se i naša glumica mlađe generacije, Milena Božić. Tokom leta dobila je poziv kasting direktora sa predlogom da snimi scene, nakon čega je usledila saradnja:

- U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su: horor film i Sonia Braga. Njena dva filma sam letos gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom - da igram njen lik u mladosti.

Kada sam saznala da sam dobila ulogu, pomislila sam kako se meni možda još letos sve predskazalo, a da toga nisam svesna.

Disney Studios

 

Pored Milene Božić i Bila Naja u filmu igraju i Nel Tajger Fri, Sonja Braga i drugi.

Od četvrtka, 4. aprila, film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Komentari. (0)

Loading