Savet stručnjaka

Kada je neko nepristojan, samo mu recite ove 3 reči, odmah će ućutati

Autor:

26.03.2024 13:15

Foto: Photo by Vera Arsic from Pexels

Foto: Photo by Vera Arsic from Pexels

Psihološki trik pomoću kojeg ćete ućutkati nepristojne ljude otkrila stručnjakinja sa HarvardaSigurno vam se nekad dogodilo da ste se našli u neprijatnoj situaciji kada niste znali kako da odreagujete.

Ukoliko niste znali kako da se postavite u svađi sa nekim, stručnjakinja sa Harvarda ima rešenje. Sara Džej Ho savetuje da je u ovakvim slučajevima, osim tona, bitan i sadržaj, pa treba pribeći jednom psihološkom triku.

Photo by Vera Arsic from Pexels

 

Da biste drugu osobu ostavili bez teksta, dovoljan je psihološki trik od samo tri reči, i to u obliku jednog pitanja: „Jesi li dobro?”

Te tri reči signaliziraju da čak iako komentar ne shvatate lično, nikako ga ne smatrate prigodnim.

Jednako važan kao sadržaj je i ton, naglašava ona. Kada to kažete, nemojte koristiti kratki ili oštri, nego prijateljski.

Pročitajte Najlakša pitalica svakog namuči, spadate li u 3% ljudi koji znaju tačan odgovor?

Nepotrebno je uzvratiti uvredom, jer tako nećete postići kontrolu nad dijalogom - prenosi Stil.rs.

Photo by Odonata Wellnesscenter

 

Inače, Sara je osnivačica Instituta Sarita, škole koja se fokusira na društvene konvencije, i zvezda Mind Your Manners emisije sa Netfliksa u kojoj različite pojedince pokušava da nauči kako koristiti bonton za poboljšanje sopstvene dobrobiti.

Ponosi se time što zna koji sadržaj i ton koristiti u neugodnim situacijama, kao što je prijateljsko omalovažavanje, pa verujemo da njen savet treba poslušati.

 

Komentari. (0)

Loading