Promo

Oestrofact E - Za rešavanje problema prelaznog doba žene

Autor:

08.03.2024 16:45

Foto: Promo

Foto: Promo

Oestrofact E



Danas kada se sve više priča o izazovima sa kojima se žene susreću, o stvarima koje se podrazumevaju kao deo svakodnevice ”običnežene (biti uspešna na poslu, biti posvećena majka, biti negovana, biti u formi, biti brižna supruga), nameće se pitanje koliko ona sama ima vremena da se posveti sebi i da li je to što joj se dešava u četrdesetim i pedesetim godinama normalno ili je  ona sama i bez rešenja. Šta je to što svaka žena bar šapatom i stidljivo saopšti kumi na kafi? Kako to da je budna u pola noći, a preumorna je? Zašto joj je iznenada i nesnosno toplo? Kako to da se više ne oseća dovoljno poželjnom? Kada da se posavetuje sa lekarom i šta je to što joj se događa?

Odgovor je menopauza. Menopauza je prirodan događaj u životu žene, koji je očekivan i neminovan, a označava prestanak funkcije jajnika i reproduktivne sposobnosti. Cilj Svetske zdravstvene organizacije da se produži život, kako kvantitativno tako i kvalitativno, i da se ženama u ovom osetljivom periodu adekvatno pristupi i pomogne da se pre svega oslobode tabua u vezi sa menopauzom, a potom i da se osnaže za započinjanje adekvatne terapije.

Prema statistikama, sedam od deset žena se u ovom periodu žali na česte promene raspoloženja, talase vrućine ili valunge, na glavobolju, nesanicu i pojačano znojenje. Osim toga, u ovom periodu ubrzan je proces razgradnje kostiju, što vodi osteoporozi, a povećava se i rizik od kardiovaskularnih oboljenja.  

Najčešće se javlja u kasnim četrdesetim ili ranim pedesetim godinama, a nešto ređe se dešava da nastupi i ranije. Prirodni estrogen („hormon ženstvenosti“), koji se stvara u jajnicima, veoma je značajan u regulaciji reproduktivnih organa, funkcije krvnih sudova, koštano-zglobnog i nervnog sistema. Nedostatak estrogena upravo utiče na pojavu simtoma menopauze, a što je nivo estrogena jači i iznenadniji, brzina razvoja simptoma je jača i intenzivnija. Na sreću, farmaceutske kompanije su imale sluha i prepoznale problem žena, te su se potrudile i obezbedile fitoterapeutike, koji već dvadeset godina veoma efikasno regulišu sve simptome menopauze i mogu da pomognu mnogim ženama da lako prebrode ovaj period.

Koji fitoterapeutici efikasno rešavaju probleme mnogih žena?

Promo

 

Struktura fitoestrogena je slična estrogenu, pa “imitiraju” njegovo dejstvo i smanjuju tegobe, a ne ispoljavaju neželjene efekte hormonske supstitucije i uspešno smiruju simptome menopauze. Naročito povoljno deluju na kožu i kosu, na održavanje telesne težine i dobrog raspoloženja. Među fitoterapeuticima se ističe oestrofact E, koji predstavlja jedinsten izvor fitoestrogena. Sadrži četiri biljna estrogena, upravo iz crvene deteline, i pozitivno deluju na sve tegobe nastale zbog smanjenog lučenja estrogena u menopauzi: valunge, pojačano znojenje, bol u kostima i zglobovima, nervozu i nesanicu, depresiju, glavobolju. Biljni estrogeni ne ispoljavaju ozbiljne neželjene efekte hormonske supstitucije, a uspešno umiruju simptome menopauze.

Kako OESTROFACT E ostvaruje svoje delovanje?

"Oestrofact E" deluje kao hormonski modulator, uslađujući nivoe endogenog estrogena žene. Istraživanja pokazuju da  se dozom od 40 mg izoflavona iz crvene deteline na dan mogu redukovati učestalost i jačina valunga. Prvi rezulati se primećuje posle četiri nedelje, a potpuni efekat posle 12 nedelja  Jedinstvenost "oestrofacta E" ogleda se u udruženoj snazi crvene deteline i visokoefikasnog antioksidativnog efekta vitamina E u jednoj kapsuli.

Javite se lekaru na vreme, rešenje postoji. Započinjanjem terapije već u periodu premenopauze štitite se od posledica hormonskih promena. Ženama koje su već ušle u period postmenopauze uporeba OESTROFACTA E značajno će olakšati prolazak kroz ovaj period. OESTROFACT E je zbog toga namenjen ženama u premenopauzi, menopauzi i postmenopauzi.

Dr sc. med. Vesna Zeljković

Komentari. (0)

Loading