Promo

Kako izabrati pravilnu negu?

Autor:

04.03.2024 12:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Pravi koraci do idealne nege kože...



Svaka žena želi da otkrije pravi proizvod za negu svoje kože. U moru informacija kojima smo bombardovani svakog dana teško je odabrati onaj koji će nam odgovarati u potpunosti, tvrdi Dragana Laušević, Business Unit Manager Pierre Fabrea.

Promo

 

Za svakodnevnu negu, čišćenje lica, hidrataciju, negu protiv bora i starenja kože i fotoprotekciju dermo kozmetika Eau Thermale Avène pravi je izbor.

Pored toga, Eau Thermale Avène je dermokozmetički brend koji je posebno posvećen istraživanjima novih i stalnom unapređenju postojećih proizvoda koji su podrška u tretmanu različitih dermatoloških indikacija kao što su masna i aknama sklona koža, suva koža sklona atopijskom dermatitisu, rosacea, reaktivna i osetljiva koža.

Na koji način odabrati prave proizvode za negu za odgovarajući tip kože u moru onih koji se preporučuju svakodnevno?

- Tržište je preplavljeno proizvodima za negu kože lica i tela koji su toliko privlačni na mnogo različitih načina. Ono što je bitno jeste da se uzdržimo od kupovine pre nego što naučimo šta i kako da tražimo.

Reklame, lepa pakovanja, primamljivi mirisi ne znače nužno i dobar proizvod. Eau Thermale Avène se već više od 30 godina rukovodi jednom idejom: poboljšanjem kvaliteta života onih koji imaju osetljivu, netolerantnu ili alergijama sklonu kožu.

Prioritet nam je da ponudimo kvalitetne, delotvorne i bezbedne dermokozmetičke proizvode za negu koje koža dobro podnosi.

Čime se treba voditi prilikom izbora?

- Izbor treba napraviti shodno indikaciji i koncentraciji aktivnih komponenti. Važan je i pravilan način upotrebe, praćenje svih potrebnih koraka u rutini prilikom nege kože. Dakle, ključno je da koža dobro podnosi proizvode i da su oni bezbedni za korišćenje.

Naše proizvode za negu kože temeljimo na Avène termalnoj izvorskoj vodi. Svi naši proizvodi imaju formulu koja sadrži idealan broj sastojaka odabranih zbog njihove bezbednosti i delotvornosti.

Za najzahtevnije tipove kože nudimo proizvode za negu bez konzervansa i mirisa zahvaljujući originalnom standardu proizvodnje: Sterile Cosmetics.

Kako ne zalutati u izboru?

- Poslušajte savet dermatologa ili farmaceuta ili se o proizvodu obavestite preko aplikacije koja prikazuje kvalitet njegovog kompletnog sastava i njegovu bezbednost.

Koji proizvodi se preporučuju za zrelu kožu?

- Svi proizvodi koji sadrže dovoljan procenat komponenti koje mogu da deluju antiejdž i revitalizujuće za kožu, odnosno sa mogućnošću prodiranja u dublje slojeve kože kako bi uticale na sam proces starenja.

Moj izbor je linija Avène Hyaluron Activ B3 - inovacija koja deluje na uzrok starenja.

Šta treba da čini svakodnevnu negu?

- Prvenstveno higijena, a nakon toga hidratacija i/ili ishrana kože.

Promo

 

Da li je hidriranje najvažnije?

- Pored čišćenja kože, hidratacija je prvi nivo nege koji je čini svežom, elastičnom, sa više sjaja i jedrine, sa tendencijom očuvanja dobrog nivoa vlažnosti. Pravilna hidratacija lica pomaže u prevenciji pojave bora.

Čime treba da se neguju mlade devojke?

- U zavisnosti od tipa kože, na prvom mestu treba da naprave adekvatan izbor higijene. Potom sledi hidratacija, ukoliko je koža sa određenim i specifičnijim indikacijama.

I na kraju nega ili tretman shodno potrebama, uz obaveznu fotoprotekciju kako bi koža što duže ostala na niskom nivou fotostarenja i akumuliranja oksidativnog stresa.

Posebnu pažnju posvećujete osetljivoj i problematičnoj koži?

- Tako je. Sproveli smo razne procene, testove i klinička ispitivanja pod dermatoloških nadzorom da bismo garantovali kvalitetne, delotvorne, bezbedne i dobro podnošljive dermokozmetičke proizvode.

Neka od ovih ispitivanja su predmet naučnih publikacija u međunarodnim medicinskim časopisima.

Komentari. (0)

Loading