Studijo Wallart

Ponos regije: Studijo tapete Josipe Maras ponovno na vrhu svetske dizajnerske industrije

Autor:

18.12.2023 12:06

Foto: Promo

Foto: Promo

Studijo Wallart na vrhu svetske dizajnerske industrije



Regionalni dizajnerski brend Studijo već treću godinu zaredom slavi u svetskoj prestonici mode i dizajna - Milanu. Dizajn zidnih tapeta koji potpisuje Josipa Maras odneo je pobedu u kategoriji za najlepšu završnu oblogu prestižnog takmičenja „Archiproducts Design Awards“.

Ovogodišnja pobednica je tapeta Žitna polja čija je izvrsnost potvrđena i nagradom „German Design“ 2024. Na ovaj način „Studijo“ je još jednom dokazao dominaciju na vrhu međunarodne dizajnerske industrije. Zavirili smo u njihov novi poslovni kompleks „Studijo Boutique Factory“ i otkrili kako nastaju najlepše tapete na svetu.

Promo

 

U središtu ovog uspeha stoji Josipa Maras, vizionarka i umetnica koja potpisuje nagrađivane dizajne tapeta. Njena strast i posvećenost utkani su u svaki deo njene umetnosti i rada, od personalizovanih tapeta koje krase domove širom sveta do najnovijeg poduhvata - nove dizajnerske oaze u Zagrebu. Kakav je osećaj osvojiti „Archiproducts Design Award“ ispričala nam je upravo Josipa, koja je osnovala kompaniju „Studijo Wallart“.

Promo

 

- Osećaj je divan. To je veliko priznanje za mnogo veće firme od „Studija“. Takve nagrade su na čast i ponos firmama koje svojim poslovanjima menjaju BDP svoje zemlje. Kad dolaziš iz male regije, nedovoljno prepoznate u svetu dizajna, i stave te rame uz rame sa firmama kao što su „Minotti“, „Natuzzi“, „Gessi“, „Ditre“, „Saba“… to je posebno veliko. U poznatom žargonu, to je kao da osvojiš Ligu prvaka. Naročito sam ponosna što su upravo „Žitna polja“ krunisana titulom najlepše završne obloge na svetu. Usudila bih se da kažem da „Studijo“ danas nameće svetske trendove.

Promo

 

Nova oaza umetnosti porodice Maras predstavlja jedinstven poslovni kompleks, prvi ovog tipa na ovim prostorima, koji zaljubljenicima u enterijer pruža priliku da dožive autentično iskustvo stvaranja i proizvodnje zidnih tapeta. Novi poslovni kompleks objedinjuje sve faze proizvodnje zidnih tapeta pod istim krovom - od idejnog koncepta do dizajna, razvoja i proizvodnje. Impresivan enterijer na prvu odaje utisak posete umetničkom muzeju. To je mesto gde svaka tapeta priča svoju priču, a dizajn oslikava izvornu umetnost. Prevladavaju prefinjenost, pastelne boje i nameštaj s potpisom hrvatskih i svetskih brendova. Personalizovane „Studijo“ tapete prekrivaju više od 450 kvadra zidova, dodatno oplemenjujući prostor. Impresivan enterijer potpisuje Klaudija Zupčić koja je na jedinstven način uspela otelotvoriti autentičnost vlasnika i vrednosti brenda „Studijo“.

Promo

 

- „Studijo“ se razvija i raste neverovatnom brzinom. U poslednje tri godine svakodnevno smo morali da radimo nove iskorake po pitanju kapaciteta. Nova „Studijo“ adresa predstavlja još jedan logičan sled proširenja našeg poslovanja. Imala sam potrebu da napravim jedinstveno mesto u kome će naši klijenti iz prve ruke moći da vide i dožive celokupan proces stvaranja tapeta, da uđu u našu proizvodnju i učestvuju u kreiranju enterijera s potpisom umetnosti. U isto vreme htela sam da svom timu osiguram zavidno iskustvo rada i dozu luksuza koju zaslužuje svakodnevni život. Nadam se da smo u tome i uspeli - izjavila je Josipa Maras.

„Studijo“ tapete pre svega odlikuju autentičnost i bezvremena umetnost. Svaka tapeta pažljivo je osmišljena i oslikana rukom. Tržištu su se predstavili personalizovanim tapetama, a među prvima u regiji predstavili su vodootporne tapete. Godine 2022. celokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku fabriku zidnih tapeta. Izvrsnost „Studijo“ rada potvrđena je dominacijom brenda „Studijo“ na pobedničkom postolju prestižnih takmičara u svetu dizajna, kao što su spomenuti „Archiproducts Design Awards“ i „German Design Awards“.

- Neizmerno sam zahvalna svima koji su sa nama koračali makar jedan korak na ovom putu. Upravo su ljudi ti zbog kojih sve ovo - vredi. Kada vidim kako naše zidne tapete žive sreću domova širom sveta, znam da smo ostvarili svoju misiju. Danas, posle pet godina od prve „Studijo“ tapete, neverovatno sam ponosna što smo u Hrvatskoj stvorili još neviđen poslovni kompleks - jedinstveno mesto susreta koje slavi umetnost i lepotu življenja - zaključila je Josipa Maras.

Promo

 

„Studijo“, s nagrađivanim tapetama „Maslinika“, „Mramorni cvet“ i sada „Žitnia polja“, postao je sinonim za vrhunski kvalitet i inovaciju i time još jednom potvrdio kako ova regija ima perspektivnu budućnost u svetu dizajna.

„Studijo“ tapete možete pronaći i u Srbiji, u salonima „Dalmata“ i „Polydec“, a globalno su dostupne preko veb-stranice www.studijo.co.

 

 

Komentari. (0)

Loading