Visit Hungary

Otkrijte magiju Božića u Mađarskoj

Autor:

06.12.2023 15:03

Foto: visit hungary

Foto: visit hungary

Magija Božića u Mađarskoj



Ukoliko želite da osetite pravu prazničnu atmosferu poput one iz bajki ili romantičnih filmova, ne morate da putujete daleko. Dovoljno je da posetite jedan od brojnih božićnih marketa u Mađarskoj i uživate u božićnoj čaroliji.

Cela Budimpešta je već od druge polovine novembra obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja, štrudle od maka i sve što vam je potrebno jeste šolja popularnog kuvanog vina da se zagrejete.

Nezaobilazan božićni market je onaj ispred Bazilike Svetog Stefana koji već tri godine za redom nosi titulu najboljeg božićnog marketa u Evropi. U skladu sa ovogodišnjim sloganom marketa „Gde vas ljubav uzme za ruku“, uživajte od 17. novembra do 1. januara u raznovrsnim programima, bogatoj gastronomskoj ponudi, klizalištu, ponudi 120 zanatskih izlagača i ne propustite vrhunac večeri - lajt-šou, koji se svakog dana projektuje na pročelju Bazilike Svetog Stefana.

visit hungary

 

U prestonici Mađarske duh Božića će vas, takođe, zagrejati i na Trgu Verešmarti na koji 6. decembra dolazi Deda Mraz, potom u Obudi na Trgu Fe sa velikom novogodišnjom jelkom, dok će ispred Balna zgrade na peštanskoj strani Dunava biti postavljeno veliko klizalište, ali i organizovani džez i bluz koncerti . No to nije sve što Budimpešta ima da ponudi. Između Elizabetinog i Lančanog mosta biće organizovan sajam zanata praćen brojnim koncertima, a u gradskom parku će posebno uživati čitave porodice uz 3d lajt-šou i iznenađenja za najmlađe.

visit hungary

 

I drugi mađarski gradovi su pripremili nezaboravno božićno slavlje. Posetite magični Eger u kom se od 24. novembra do 25. decembra na Trgu Dobo zimska čarolija upotpunjuje zanatskim proizvodima i najboljim mađarskim jelima. I Vesprem, ovogodišnja Evropska prestonica kulture, u starom gradu dočekuje posetioce tokom četiri adventska vikenda nudeći im brojne koncerte i bogat program praćen božićnom pijacom.

Pečuj je ove godine, počev od 1. decembra, spremio posebnu poslasticu za najmlađe u vidu kuće Deda Mraza koja se može posetiti, a tu su i lajt-šou, ceremonija paljenja sveća nedeljom, gospel hor iz SAD-a i prateći salon vina.

Iako centralni božićni market u Pečuju traje do 24. decembra, sve do 7. januara na Sečenji trgu biće postavljena velika jelka i štandovi sa hranom i vinom. A u Segedinu, od 24. novembra do 24. decembra, na Trgu Dom moći ćete da uživate u velikom klizalištu, predstavama žonglera sa vatrom, svetlosnim projekcijama i da svoje omiljene trenutke zabeležite na specijalnom mestu za selfije.

Čarobna zimska bajka vas ove godine očekuje na božićnim marketima u Mađarskoj.

Komentari. (0)

Loading