Tamara Bakić

OMAŽOM TAMARI BAKIĆ ZAVRŠEN 36. FASHION SELECTION

Autor:

14.11.2023 16:37

Foto: Saša Džambić

Foto: Saša Džambić

Završen 36. Fashion Selection revijom posvećenom Tamari Bakić



Revijom Broj 1 – Tamara Bakić, scenskim omažom prvom srpskom i jugoslovenskom top-modelu Tamari Bakić, sinoć je u Pozorištu na Terazijama završen 36. Fashion Selection u organizaciji modne agencije Select.

Saša Džambić

 

Tokom večeri ispunjene emocijama i uspomenama, scenom Pozorišta na Terazijama hodali su neki od najpoznatijih manekena svojih generacija, koji su radili i učili od Tamare Bakić: Ljiljana Erić, Đorđe Kortina, Boško Jakovljević, Nebojša Grnčarski, Adriana Čortan, Svetlana Dmitrić, Mimi Karanović, Filip Maksimović, noseći modele najpoznatijih domaćih dizajnera i modnih kuća: Zvonka Markovića, Verice Rakočević, Bate Spasojevića, AMC, P.S. Fashion, Martini Vesto by Boško, Nemanje Pantelića, Valter, Sirogojno Style.

Saša Džambić

Svaki izlazak manekena propraćen je burnim aplauzom publike, u kojoj su sedeli članovi porodice, prijatelji i poštovaoci Tamare Bakić.

Program je vodila Snežana Dakić, a sa scene su o Tamari Bakić govorili Tamarina dugogodišnja prijateljica Snežana Simin koja o njoj priprema i knjigu, kreator Zvonko Marković, novinarka Jelena Gajšek i glumica Milica Milša. 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Tamara Bakić postavila je temelje manekenstva na jugoslovenskim prostorima, izborila se da ova profesija bude prepoznata i priznata osnivanjem Udruženja manekena, i bila učitelj i mentor mnogim kasnijim generacijama modela.

Od samih početaka 2002. godine, bila je saradnik i gost svakog Fashion Selectiona, te joj je ovom revijom i programom odata počast kakvu zaslužuje. 

Naredni, 37. po redu Fashion Selection, biće održan od 21. do 28. aprila 2024. godine. 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

Saša Džambić

 

 

Komentari. (0)

Loading