NIS

Nije lako: Šta znači biti poželjan poslodavac

Autor:

19.07.2023 12:15

Foto: Promo

Foto: Promo

Dobar i poželjan poslodavac u današnje vreme nije lako biti, očekivanja zaposlenih su značajno porasla



Većina nas na radnom mestu provodi trećinu dana i zbog toga svi želimo da to vreme bude kvalitetno i u pozitivnom okruženju.

U uslovima savremenog poslovanja očekivanja zaposlenih od poslodavaca značajno su porasla i ne odnose se samo na dobre zarade.

Nove generacije od kompanija očekuju stabilnost, izazovne projekte, savremenu opremu, dobar balans između privatnog i poslovnog života, fleksibilne oblike rada, mogućnost za profesionalno usavršavanje i napredovanje…

Promo

 

O važnosti ove teme svedoči i činjenica da je jedan od ciljeva održivog razvoja UN posvećen upravo ovoj oblasti. U pitanju je cilj 8 koji je definisan pod nazivom „Dostojanstven rad i ekonomski rast“ i koji govori i o odnosu prema zaposlenima, kao jednom o najvažnijih resursa kompanije.

Ukratko, danas nije nimalo lako steći imidž poželjnog poslodavca. Za to su potrebna stalna unapređenja, prilagođavanja zahtevima tržišta rada i pažljivo praćenje potreba zaposlenih, kao i potencijalno zaposlenih.

Jedna od kompanija kojoj je to pošlo za rukom na domaćem tržištu je kompanija NIS, koja je dva puta uzastopno izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji u istraživanju specijalizovanog portala za zapošljavanje Poslovi.Infostud. Posebno je značajno što je u ovim istraživanjima učestvovalo oko 11.000 ispitanika.

U NIS-u navode da je tajna uspeha u posvećenosti da se za zaposlene kreira stimulativno radno okruženje, uz brojne materijalne i nematerijalne benefite.

Tako je NIS, pored ostalog, uveo nove, fleksibilne modele rada koji zaposlenima pružaju mogućnost rada od kuće, postepenog povratka sa porodiljskog odsustva, prikupljanje i korišćenje prekovremenih radnih sati.

Promo

 

Dodatno, usvojena je odluka o radu od kuće za posebno osetljive kategorije zaposlenih. Ova kompanija nedavno je objavila Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu u kome se navodi da svojim aktivnostima doprinosi ostvarenju 12 od 17 ciljeva održivog razvoja UN.

Jedan od ciljeva je i pomenuti cilj 8. Tako se u Izveštaju, objavljenom pod sloganom „Naša održiva zajednica“, navodi i to da je NIS prošle godine organizovao 3.407 obuka za 4.407 zaposlenih. U te svrhe je izdvojeno 234,3 miliona dinara, što je povećanje u iznosu od oko 25 odsto u poređenju sa 2021. godinom.

Takođe, u kompaniji NIS podsećaju da je razvoj ljudskih resursa jedan od temelja održivog razvoja svake zajednice. Zbog toga je kompanija nastavila i sa realizacijom svojih programa za najtalentovanije i najambicioznije studente i diplomce „NIS Calling“ i „NIS Energy”.

Pored toga, NIS je nastavio i da stipendira najbolje studente, tako da je do sada stipendiju ove kompanije dobilo više od 130 akademaca, od kojih je značajan broj već zaposleni u kompaniji.

U kompaniji navode da će razvoj ljudskih resursa i povećanje zadovoljstva zaposlenih i nadalje biti jedan
od prioriteta kompanije.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading