Prolećno čišćenje

Uz ovaj trik zaboravićete na čišćenje prašine, štedi vreme i novac

Autor:

08.05.2023 18:30

Foto: lesly-juarez-unsplash

Foto: lesly-juarez-unsplash

Uz ovaj jednostavan trik čišćenje prašine i održavanje higijene u domu postaje vrlo jednostavno i lako



Čišćenje prašine je prava noćna mora za svaku domaćicu, posebno u proleće, kad se zbog cvetanja raznih biljaka javljaju i brojne alergije, koje nam stvaraju neugodne zdravstvene probleme.

Zbog toga je veoma važno da prostorije u kojima boravimo održavamo čistim i da ih redovno provetravamo. 

Ukoliko se pripremate za veliko prolećno čišćenje, uz ovaj jednostavan trik zaboravićete na čišćenje prašine, neće je biti duže vreme. Potrebna vam je samo jedna stvar, koja nije previše skupa.

darren-richardson-unsplash

 

U pitanju je apotekarski glicerin, koji treba da dodate u posudu sa vodom. Nekoliko kapi biće dovoljno za dva litra vode u kojoj ćete ispirati krpu za brisanje. Zahvaljujući glicerinu, na površinama koje budete prebrisali stvoriće se zaštitni sloj i prašina će se mnogo manje skupljati.

Ovo je trik koji odavno koriste zaposleni u brojnim svetskim muzejima. Na ovaj jednostavan način, oni čuvaju vredne eksponate. 

Pročitajte Fenomenalan TikTok trik - Kako izravnati posteljinu bez peglanja

Ukoliko ste ljubitelj aromaterapije, možete dodati i nekoliko kapi etarskog ulja po izboru. Za dobro raspoloženje preporučuju se ulja limuna, pomorandže ili vanile, ako vam je potrebno opuštanje odličan izbor je lavanda, dok eukaliptus ili nana odlično deluju na osobe koje imaju problema sa respiratornim organima. 

hutomo-abrianto-unsplash

 

Na isti način možete očistiti i podove, odnosno parket ili laminat. Količinu glicerina odredite zavisno od količine vode i džoger dobro ocedite.

Ukoliko želite da vam kuća lepo miriše, takođe možete dodati nekoliko napi etarskog ulja po izboru. Prostor će dugo vremena biti blistavo čist, bez neprijatne i dosadne prašine. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading