HONOR

Miroslav Živanov: Moj dizajn priča priče svih nas

Autor:

30.03.2023 09:50

Foto: Promo

Foto: Promo

Miroslav se istakao nakon serije interesantnih postova u kojima su povezani stihovi poznatih srpskih izvođača sa horoskopskim znacima



Ukoliko svakog dana neko vreme posvećujete skrolovanju sadržaja na Instagramu, verovatno ste do sada naišli na neku od ilustracija Miroslava Živanova, poznatijeg pod imenom @thedancingis_good. Miroslav se na ovoj društvenoj mreži posebno istakao nakon serije interesantnih postova u kojima su povezani stihovi poznatih srpskih izvođača sa horoskopskim znacima.

Sinonim za njegov rad je pozitivna energija, jarke boje i snažne poruke.

- Reči su vrlo snažno oružje. Važno je da znamo kako ih koristimo i na koji način ih upućujemo drugima, ali i sebi - izjavio je Miroslav. Ipak, naglašava da njega, kao čoveka, ne opisuju reči, već njegovi postupci ka drugima, kao i njegova umetnost – „ona me opisuje bolje nego bilo koja reč.”

Promo

 

Motivaciju i inspiraciju za svoja dela pronalazi u ljudima i dešavanjima u svojoj okolini.

- Kada sam nadahnut da stvaram, znam da me je neko ili nešto pokrenulo na to. To su uglavnom ljudi, prostori u kojima boravim, emocije ili, prosto, neki detalj iz nečijeg života. Moj dizajn priča priče svih nas.

 Teme koje možete pronaći na njegovom Instagram profilu su vrlo šaljive i duhovite, ali često se na „repertoaru” nađu i ozbiljnije društveno-odgovorne teme koje Miroslav obradi na svoj način. Ipak, priznaje da nije baš svaki dan motivisan i inspirisan i da se desi da je potreban odmor od dizajniranja.

Omiljeni prostor za stvaranje je njegov studio, ali napominje da u potrazi za inspiracijom i novim idejama voli i da promeni.

- Često se izmeštam u druge prostore, jer na taj način pronalazim ideje i viđam različitost, ali uvek se rado vratim svom studiju. To je punkt gde mogu da sažmem misli i ideje. Tu nastaje i sve ono što imate priliku da vidite na mom Instagram profilu.

Gotovo svaki post prikupi veliki broj lajkova, komentara i share-ova, na čemu je Miroslav posebno zahvalan i objašnjava koliko mu znači pozitivna reakcija publike.

- Često mi pišu da im je određeni plakat popravio ili ulepšao dan. Za mene je to ključan razlog da nastavim da se bavim ovim poslom - i dodaje da se komunikacija i razmena mišljenja sa publikom najviše dešava baš kada pokrene temu koja se tiče svih nas, a to su radovi koji govore o emocijama ili oni koji imaju dozu humora u sebi.

- Mislim da nam je svima potrebno više smeha.

Promo

 

Kada posmatra svoja dela i umetnost, ne može da kaže koliko se ona izdvaja ili je drugačija od drugih, ali naglašava da je namenjena svakom. Njegova umetnost je angažovana, često u sebi sadrži kritički osvrt na razne društvene teme.

- Duboko verujem u to da umetnost može da se podstakne na promene, da može da pozove pojedinca na akciju...Zato, moju umetnost izdvajaju jarke boje i jake poruke.

U vremenu kada su informacije i sadržaji široko dostupni, teško je biti poseban i autentičan u bilo kom poslu. Sigurno je već neko uradio nešto slično, ali ističe da to ne treba nikoga da obeshrabri da stvara. Kako kaže:

- Nije ključ izdvajanje, ključ je uživanje u tome što radite. Sve dok vas nadahnjuje to na čemu radite i uživate na vama svojstven način, onako da samo vi to osetite, već ste se izdvojili.

U stvaranju glavni alat su mu moderne tehnologije i, kako je istakao, da nema njih ne bi bilo ni njegovog Instagram profila.

- Tehnologija mi olakšava da budem u kontaktu sa ljudima, da istražujem druge umetnike i umetnice, da pratim njihov rad, da unapređujem svoje veštine i svoj dizajn. Koliko god da živimo u vremenu prenatrpanim informacijama, mislim da nikad lakše nismo dolazili do njih.

Da njegov rad ne prolazi nezapaženo svedoče i brojne saradnje sa brendovima, a jedan od njih je upravo sa tehnološkim brendom HONOR i njegovim najnovijim modelom telefona HONOR Magic5 Lite. Miroslav sa uzbuđenjem prenosi svoje iskustvo i svoje impresije o novom uređaju.

Promo

 

- Kampanja koju sam radio za HONOR je bila divno iskustvo. Telefon je vrlo specifičan, a mene je najviše inspirisala boja telefona Emerald Green, kao i 64MP triple kamera i njen kružni oblik. Dakle, uzeo sam kolorit i formu, a potom  krenuo da kreiram dizajn. Baš sam uživao u procesu!

 

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na http://www.hihonor.com ili nas pratite na:

https://www.facebook.com/HonorSrbija/ 

https://twitter.com/Honorglobal 

https://www.instagram.com/honorsrbija/?hl=sr 

https://www.youtube.com/channel/UC0ae0oH87lNSK_QcrbG9x4A/featured 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading