Zdravlje

Uloga beta-glukana u prevenciji aktuelnih respiratornih infekcija

Autor:

24.02.2023 13:26

Foto: Promo

Foto: Promo

Uloga beta-glukana je važna, posebno u zimskom periodu



Zimski period je vreme kada su učestalije prehlade, grip i respiratorne infekcije.

Priprema odbrambenog (imunskog) sistema je veoma važan aspekt borbe sa respiratornim virozama, a stubovi zdravog imuniteta su zdrava hrana, zdrav san i zdrava fizička aktivnost.

 

Kako očuvati i ojačati detetov imunitet?

 

U okviru zdrave ishrane se mora razmišljati o suplementaciji – davanju onih

faktora zdravog imuniteta kojih nema u namirnicama koje koristimo u

svakodnevnoj ishrani, a tu spadaju i beta glukani.

 

Kako beta-glukani utiču na imunitet?

 

Imunitet je izuzetno složen odbrambeni sistem, koji se može podeliti na urođeni (prirodni ili nespecifični) i stečeni (adaptivni). Urođeni imunitet je NAJVAŽNIJA komponenta imunskog sistema, zato što jeste prva linija odbrane, ali je i temelj na kome se gradi stečeni (adaptivni) imunitet.

Urođeni imunitet reaguje izuzetno brzo (u pitanju su minuti i sati), i predstavlja PRVU liniju bitke imunskog sistema sa patogenima.

Beta 1-3, 1-6 glukani DIREKTNO pomažu detetov (ovo važi i za odrasle) imunski sistem, a naročito ovu važnu urođenu (primarnu) komponentu imuniteta!

To se ostvaruje na više načina, ali jedna reč to najbolje opisuje: IMUNOMODULACIJA, a to je zapravo uravnotežavanje – (optimizacija) imunskog sistema: beta 1-3, 1-6 glukani podstiču imuni sistem u borbi protiv mikroorganizama, ali optimizuju imunitet onda kada je on previše aktivan kod alergijskih bolesti.

Promo

 

Zašto baš Imuneks – S sirup?

 

NISU svi beta glukani isti, a najbolji i najefikasniji, kada pričamo o imunitetu, su beta 1-3, 1-6 glukani koji su dobijeni iz pekarskog kvasca! Razgranata struktura beta 1-3, 1-6 glukana (dobijenih iz pekarskog kvasca) im omogućava najbolji efekat na imunitet, tako što povećava efikasnost interakcije sa ključnim ćelijama imunog odgovora.

Takođe je važna veličina beta 1-3, 1-6 glukana – manje čestice ovih razgranatih beta glukana lakše i brže stižu do makrofaga i efikasnije ih stimulišu!

Ako se primene čestice manje od 10 mikrometara – MIKRONIZOVANI BETA GLUKAN, efekat je najbolji! Tako sa manjom količinom (dozom) MIKRONIZVANOG beta 1-3, 1-6 glukana postiže željeni efekat na imunitet

Kada je pravo vreme da se uzme Imuneks – S sirup?

 

Najbolje je početi pre sezone respiratornih infekcija ali ukoliko niste pravo je vreme za Imuneks – S sirup, tečni dodatak ishrani na bazi mikronizovanog beta-glukana i koncentrisanog soka ploda acerole, koji predstavlja prirodni izvor vitamina C.

 

 

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading