Sestre Gobović

SESTRE GOBOVIĆ DOBITNICE PRESTIŽNOG PRIZNANJA “TESLA SPIRIT AWARD” U NJUJORKU

Autor:

18.01.2023 15:59

Foto: Nebojša Mijatović

Foto: Nebojša Mijatović

U njujorškom hotelu “Njujorker”, održana je 10. jubilarna Teslina naučna konferencija



Sestre Gobović, koje se zalažu za tradicionalnu izvornu muziku, dobitnice su priznanja “Tesla Spirit Award” u Njujorku, za doprinos kulturi i stvaralaštvo, koju im je dodelila “Teslina naučna fondacija” iz Filadelfije.

Nebojša Mijatović

 

U njujorškom hotelu “Njujorker”, održana je 10. jubilarna Teslina naučna konferencija, posvećena 80. godišnjici od upokojenja velikog srpskog, američkog i svetskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle. Konferenciji su prisustvovali ambasadori Srbije, Marko Đurić i dr doc Vladimir Božović, kao i mnogi drugi zvaničnici, naučnici i umetnici.

Nebojša Mijatović

 

Veoma smo ponosne i srećne zbog priznanja “Tesla Spirit Award” i drago nam je što su naš trud i zalaganje za izvornu muziku prepoznati. Naša pesma “Nikola Tesla”, koja opisuje život, rad i značaj našeg najvećeg naučnika je pozdravljena gromoglasnim aplauzom. Zahvalne smo Vladi Panoviću, šefu Narodnog orkestra Radio televizije Srbija, koji je za nas iskomponovao ovu pesmu. Svaka nagrada, koju dobijamo, nam je veoma važna i daje nam podstrek da nastavimo da se zalažemo za očuvanje naše tradicionalne izvorne muzike, kažu sestre Gobović.


Nedavno je objavljen 4. album sestara Gobović, pod nazivom “Lepota je u tradiciji”, u izdanju PGP RTS-a. Na albumu se nalazi i pesma “Srbija”, za koju su sestre Gobović dobile nagradu, a koja je proglašena najlepšom pesmom o Republici Srbiji.
 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading