NIS

Jubilej programa „Energija znanja“: deset godina NIS-ove podrške mladima u našoj zemlji

Autor:

19.12.2022 14:44

Foto:

Foto:

NIS ulaže u obrazovni sistem Srbije



Studiranje u inostranstvu, a potom povratak u svoju zemlju i rad u jednoj od najvećih domaćih kompanija, zvuči kao ostvarenje sna za mnoge buduće studente. Već deset godina unazad, uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“, to više nije samo san, već realnost za mlade u našoj zemlji.

Zahvaljujući ovom naftnom gigantu, mladi imaju mogućnost da po povratku sa studija dobiju posao u struci. Takvih je danas već veliki broj, jer je NIS u okviru programa „Energija znanja“ do sada stipendirao više od 130 studenata, a više od 60 ih je već zaposleno u kompaniji. NIS stipendira studente u Srbiji i Ruskoj Federaciji u skladu sa kadrovskim potrebama kompanije i tržišta u celini.

Pored toga, u okviru programa „Energija znanja“, NIS ulaže u obrazovni sistem Srbije, obezbeđujući učenicima i studentima uslove za kvalitetan rad i usavršavanje kroz opremanje i adaptaciju učionica, kabineta i laboratorija na fakultetima i u školama u Srbiji. Do sada je opremljeno više od 60 kabineta i laboratorija u obrazovnim i naučnim ustanovama širom naše zemlje.

Promo

 

Kako je NIS jedna od vodećih kompanija u energetskom sektoru, saradnja sa visokoškolskim ustanovama odnosi se na fakultete koji školuju kadrove u oblastima od interesa za delatnost kompanije. S tim u vezi, NIS podržava i prilagođavanje studijskih programa potrebama naftne industrije, kako bi mladi, odmah nakon fakulteta, mogli da rade u struci.

Takođe, NIS je od 2013. godine i uz najbolje mlade naučnike kroz podršku realizaciji nacionalnih olimpijada znanja iz matematike, fizike i hemije i odlazak naših takmičara na međunarodne olimpijade. Za to vreme, sa međunarodnih olimpijada, naši mladi matematičari, fizičari i hemičari doneli su više od 100 medalja.

Ovih 10 godina programa „Energija znanja“ dovele su do mnogobrojnih pozitivnih promena i značajnih pobeda kada je reč o obezbeđivanju kvalitetnih uslova za rad studenata, učenika i njihovih profesora, a NIS nastavlja sa daljim ulaganjem u domaće obrazovanje i u mlade u Srbiji.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading