U poslu traži spas: Branka Katić daje sve od sebe da ne misli na nju

Autor:

08.03.2022 22:00

Foto:

Foto:

Pošto je nedavno ostala bez mame Nade, koja joj je bila velika podrška i oslonac, slavna dramska umetnica Branka Katić fokusirana je na posao i porodicu



Dramskoj umetnici Branki Katić (52) porodica je oduvek najveće uporište i najjača podrška. Početkom godine ostala je bez majke Nade, koja je s velikom pažnjom pratila njenu uspešnu karijeru u Srbiji i svetu, a poslednji put se pojavila na premijeri predstave “Tiho teče Misisipi” Beogradskog dramskog pozorišta. Zbog pomena majci, glumica se nije pojavila na godišnjoj svečanosti svoje matične kuće, u kojoj je nagrađena priznanjem za kolektivnu igru upravo u ovom komadu.

Pročitajte Branka Katić: Tada sam shvatila da narodne pevačice nisu strašne spodobe

Jakov Simovic

 

Mladalačka energija

Povodom serije “U klinču” koju je upravo počela da snima, umetnica se podsetila reči oca Svete, koji joj je uvek govorio da treba da bude kao Pavle Vuisić.

- Ne znam kako je od svih odabrao njega, ali oduvek je tvrdio da mu se u Pavlovoj glumi sviđa to što se nikad ne vidi da glumi, da gluma nije nešto što se pokazuje nego oseća. Da bi trebalo da budeš u nekom istinitom stanju, da znaš u kojoj je situaciji lik koji tumačiš i šta želiš da mu se desi. Volim svoje kolege i smatram da je gluma čin razmene, da ne možeš biti dobar ako ti partner nije dobar. Uvek sam tu za njih, ne da nekog zastrašim ili uplašim već da pomognem i budem timski igrač.

Raduje se snimanju sa producentom Milošem Avramovićem i rediteljem Danilom Bećkovićem jer će biti okružena mladim kolegama.

Pročitajte Ima li kraja: Branka Katić progovorila o smrti

Jakov Simovic

 

- Dopala mi se ta mladalačka energija, lakoća i vedrina. Mladost uvek nosi polet i čistotu, pre nego što je mi stariji upropastimo. Imali smo probe koje su potrajale tri meseca i bilo je zaista dobro. Glumim suprugu vlasnika bokserskog kluba, koga tumači Nikola Kojo, i majku Aljoše, igra ga mlada muzička zvezda Mihajlo Veruović Vojaž, koji debituje kao glumac. Na jednoj od proba rekla sam mu da ništa ne brine, da smo i Nikola i ja počeli kao naturščici. Ne verujem da neko može da te nauči da glumiš, može samo da obogati tvoj zanat i način razmišljanja. S talentom se rodiš ili ne. Mihajlo je veoma uspešan mladi muzičar, sad samo treba da odigra jednog manje uspešnog mladića, u čemu ćemo mu svi pomoći.

S obzirom na to da je i sama majka dva sina, Džoa i Luisa, iskustvo koje je stekla tokom njihovog odrastanja joj je dragoceno za građenje lika. Drago joj je što ova serija insistira na pravim vrednostima, da je lepo biti fin i vaspitan i da treba pomoći nekome i ne odustajati od porodice kad su teška vremena, nego biti tu za one koje voliš čak i ako ne misliš kao oni.

Komentari. (0)

Loading