Sram nas bilo: Velikan Marko Nikolić živeo teško od penzije

Autor:

14.02.2022 20:00

Foto:

Foto:

Marko Nikolić sećanje na velikana srpskog glumišta ne bledi



U svom poslednjem intervjuu datom Gloriji, velikan srpskog glumišta Marko Nikolić objasnio da je živeo “kao kokoška u ćumezu” otkad je otišao u penziju. Uprkos tome, čuveni Karađorđe i Giga Moravac iz serije “Bolji život”, protagonista u više od sto filmskih i televizijskih projekata, sačuvao je doszojanstvo. Preminuo je 2. januara 2019. godine posle duge i teške bolesti. Prenosimo vam deo intervjua koji se odnosio na njegove penzionerske dane.   

Pročitajte Mina Nikolić o poslednjim očevima danima: Šezdeset dana velike škole

Jelena Jovanov

 

Može li uopšte da se živi od glumačke penzije?

- Ukoliko su sami, glumci u penziji mogu da žive kao kokoške u ćumezu, a to znači u malom stanu u kome će nešto pojesti i spavati. Za sve drugo nema novca. Moja supruga radi, a deca su se osamostalila. Imam ih troje. Najstarija Senka je dugo na Radio Jugoslaviji bila urednik u Spoljnopolitičkoj redakciji, a odnedavno je u Rodi aranžer gondole. Sin Nikola živi u Italiji. Tamo je agent za prodaju nekretnina. Stalno mi šalje slike na kojima je u odelu i sa kravatom. Od njega imam i unuku Belindu koju nikada nisam video. To će se, nadam se, uskoro promeniti. Najmlađa Mina je završila glumu, igra u nekoliko predstava i radi u jednom kafiću.

Pročitajte Marko Nikolić sećanje: Velikani putuju u tišini

Jelena Jovanov

 

Marko Nikolić sećanje na čuvenog glumca ne bledi

Ove godine dobili ste vredno priznanje. Povodom Dana državnosti Srbije dodeljena vam je Zlatna medalja za zasluge u oblasti kulture i umetnosti. Kakav je vaš stav o nagradama?

- Nisam se nešto nadobijao priznanja i nagrada. Neke su stigle kada ih nisam očekivao, a neke sam očekivao i nisam ih dobio. Zanimljivo mi je bilo kada mi je uručeno ovo poslednje priznanje, ljudi su me više pitali o kolikom je novcu reč nego što su mi čestitali. A nagrada nema novčanu nadoknadu. To samo govori o vremenu u kome živimo, u kome je novac stalno problem. Glumce je nekada bilo sramota da rade reklame, a danas je upravo zbog para reklama nešto što žele maltene više od uloge u Šekspirovom ili Nušićevom komadu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading