Ljubav i nesanica: Kako se Milica Janketić snalazi u ulozi mame

Autor:

01.02.2022 18:25

Foto:

Foto:

Od kada je pre sedam meseci rodila sina Mihaila, kome je ime dala po ocu, našem istaknutom dramskom umetniku Mihailu-Miši Janketiću, glumica Milica Janketić, kao prava štreberka, brzo se snašla u novoj ulozi i jedino joj nedostaje koji sat više za san



Glumica Milica Janketić (32) dobro se snašla u roditeljskoj ulozi sedmomesečnom Mihailu, kojeg je dobila u braku sa inženjerom Duletom Petkovićem. Uprkos zadovoljstvu i sreći koji obeležavaju njen život od kada je rodila naslednika, ćerka slavnog Mihaila-Miše Janketića, po kome je dala ime sinu, oseća umor uzrokovan nesanicom.

- Neispavana sam, ali nekako sam se navikla na to. Ne znam kako bih se osećala da iz nekog drugog razloga ne mogu da spavam, ali kada je beba povod, sve je u redu. Mihailo se često budi tokom noći da bi jeo, ponekad i deset puta. Neispavanost mi je za ovih sedam meseci postala normalna, ali kada nemam obaveza, gledam da dremnem preko dana s njim.

Pročitajte i Milica Janketić sa suprugom izabrala ime za bebu - Lepo je da mi sin nosi ime po dedi!

Foto: Jovanka Bojković

 

 

Od prvog trenutka bez problema prolazi kroz slatke muke majčinstva jer se za sve na vreme pripremila.

- Često imam osećaj da Mihailo oduvek postoji u mom životu. Lepo sam se snašla sa svim obavezama oko bebe. Od početka trudnoće išla sam na joga i pilates vežbe, a posle tridesete nedelje i na psihičke pripreme, gde sam se upoznala sa svim mogućim situacijama u kojima žena može da se nađe kada dobije dete. Bila sam spremna za porođaj i sve što potom sledi. Takođe, pričala sam sa ženama koje su bile sa mnom na pripremama, sa mamom Svjetlanom, starijom sestrom Ivom, drugaricama koje imaju decu, analizirala sam unapred sve teme, čitala raznu literaturu, istraživala na internetu. Sa svake strane sam se informisala. Osoba sam koja voli da bude spremna na razne situacije koliko je to moguće. Generalno se u životu trudim da izbegavam iznenađenja. Važno mi je da sve unapred organizujem i držim stvari pod kontrolom. Na vreme sam kupila sve za bebu i spakovala torbu za porođaj.

Pročitajte i Milica Janketić ekskluzivno - Lakše mi je kad sagledam sve mogućnosti, i one najbolje i one najgore!

Foto: Jakov Simović

 

Posle porođaja očekivala su je nova iskušenja. Bila je spremna i za njih.

- Tih nekoliko nedelja sve me je bolelo, a hormoni su radili svoje. Nije prijatno, ali budući da sam išla na pripreme, znala sam šta može da se dogodi. Dešavalo se da se unervozim i rasplačem, ali bila sam svesna da je to normalno i sa lakoćom sam sve prevazilazila. Svim ženama bih savetovala da se informišu o tome šta mogu da očekuju posle porođaja, jer će tako umeti da prepoznaju šta se događa u telu i razumeti da sve to brzo prođe i da je normalna stvar. Ceo intervju pročitajte u novoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading