Zna se gde je mesto svećama: Porodica neće održati pomen Đorđu Balaševiću

Autor:

27.01.2022 18:55

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Legendrni kantautor Đorđe Balašević preminuo je pre skoro godinu danaMuzičar Đorđe Balašević preminuo je pre godinu dana u 67. godini. Porodica kantautora je odabrala da taj datum ne obeleži posebno, te je njegova ćerka Jelena Beba Balašević u ime porodice objasnila razlog.

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog “nedostatka poštovanja” nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima - napisala je Beba na svoj Fejsbuku i nastavila:

Pročitajte i Ćerka Đorđa Balaševića potresnim rečima oprostila se od oca - Naći ćemo se tamo!

RTS

 

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan. Oni koji su slušali i razumeli Đoleta, setiće se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao “formalnost koju treba da obavim”… Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar.

Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao… Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet… A ne otišao sa njega… Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde… Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića… Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto… Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju… A to nije porodična kuća - smatra mlada umetnica, te ističe da su oni koji se ne slažu sa takvim stavom "prošvercovani fanovi".

Pročitajte i Nikad bliži - Balaševićev sin potresao javnost

RTS

 

- Svi vi ostali koji kapirate, izvinite što moram tako direktno da se obratim… To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercovali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time ko je šta od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživeli mog oca na prvom mestu…

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog dela izaberu da obeležavaju taj datum, nisu ništa ukapirali Đoleta. Ne pitajte me kako znam - rekla je Beba u svojoj objavi.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
Kći

28.01.2022 19:08

Vi vaše, mi naše...

VIDEX

29.01.2022 08:28

ko je bio ovaj covek ?