Ljubinka Klarić: Moj sin 84-godišnjak

Autor:

24.01.2022 12:55

Foto:

Foto:

Od kada je njen sin Kosta ušao u nemiran period života, glumica Ljubinka Klarić ne skriva zadovoljstvo što primećuje kako dečak izrasta u dobrog muškarca i odlučna je u nameri da mu pomogne da realizuje svoje želje i ambicije



Kao odgovornog roditelja koji ništa ne prepušta slučaju, glumicu Ljubinku Klarić (43) nije zatekao nespremnu pubertet u koji je ušao njen sin Kosta. Ne skrivajući zadovoljstvo što dečak izrasta u muškarca bez velike drame i lomova, dramska umetnica, koju poslednjih meseci gledamo u TV serijama “Klan” i “Kolo sreće”, trudi se da nasledniku pruži dovoljno prostora da realizuje svoje želje i ambicije, ali istovremeno i da ga sačuva od mnogobrojnih opasnosti.

Pročitajte i Kakav blam - Ljubinka Klarić osudila napad na Gorana Markovića

Foto: Vidoje Manojlović

 

- Ne mogu da verujem da je već prošlo dvanaest i po godina od kada sam rodila Kostu. Lepo je gledati kako dečak izrasta u mladića, kako moja beba postaje čovek sa jasnim stavovima. I on je svestan da ulazi u pubertet, očekuje razumevanje i jasno i glasno mi kaže: “Moraš da razumeš da sam sad u specifičnom periodu, ne znam šta da mislim i ne znam šta hoću.” Utoliko mi je lakše, radost je kad vidite da ste podigli dobro dete. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati, nadam se da će sve ići kako treba, da neće biti većih teškoća i problema. Svako od nas je prošao kroz taj period. Nikome nije bilo lako, ni onima koji su nas gajili, ni nama.

Svesna brojnih opasnosti koje mlade vrebaju sa svih strana, posebno na internetu, često kontroliše šta Kosta radi.

- Svedoci smo brojnih zloupotreba od strane starijih ljudi. Zato nas dvoje dosta pričamo i gledamo dokumentarne emisije o tome. Kosta je upoznat sa time šta sve može da se desi, a prednost je što je veoma otvoren i iskren i uvek slobodno govori o svemu, ne ume da sakrije ništa. Nemamo nikakvih tajni, a ako tajna i nastane, ne može da izdrži, mora da progovori, makar i posle dva dana, što je odlično. Šta god da mu se dešava, volela bih da mi kaže, jer je lakše rešavati probleme kad znate sa čime se suočavate.

Pročitajte i Ljubinka Klarić - Jedem samo da bih preživela

Foto: Vidoje Manojlović

 
OŠTRENJE ARGUMENATA

Mada mu je mama glumica, Kosta ne pokazuje afinitet ka dramskoj umetnosti, više ga zanima pisanje, što podržavaju i njegovi profesori u školi, i ima ideju da jednog dana objavi zbirku kratkih priča.

- Nekad je svirao klavir, ali kaže da ga muzika sada više ne uzbuđuje. Ima sjajne izjave, ponekad pomislim da su mu 84 godine, a ne dvanaest i po. S njim se definitivno može razgovarati kao sa odraslim čovekom i mislim da je on stara duša. Ipak, s takvom decom nikad nije lako izaći na kraj. Ako treba nešto da se dogovorimo, to ne može da se završi za pet minuta, nego traje 50 jer svako mora da iznese svoje argumente.

  Ceo tekst pročitajte u novoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading