Olivera Balašević progovorila o teškim porodičnim odnosima: Čekala sam da se otac pojavi

Autor:

04.12.2021 20:00

Foto:

Foto:

Spisateljica Olivera Balašević govorila je o svom lepom i teškom detinjstvu, kao i odnosu sa ocem koji nikada nije dobio srećan rasplet



Olivera Balašević je u znak poštovanja prema svojoj majci na korice svoje knjige "Planeta dvorište" dodala devojačko prezime Savić, njen otac, pak, ostao je uskraćen za počasti.

Pročitajte i Ovde je otpočela najlepšu ljubavnu priču s Đoletom - Olja Balašević posle 40 godina u sobi studentskog doma

Gostujući u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" ona je govorila o svojim komplikovanim porodičnim odnosima.

- Majka je imala samo etikete. Ona je došla u Zrenjanin iz Kovačice puna naive, koju su tamo negovali. Verovala je da je svet dobar kao Kovačica. Otac nije učestvovao u odrastanju svoje dece. To je jedna sitna palanačka tragedija. Bio je sin jedinac. Imao je kućerdu na lakat. Kad je počela moja sportska karijera, mislila sam da će ime pročitati u novinama i biti ponosan i da će se pojaviti na vratima, da će oni biti zajedno i srećni što imaju takvu decu. Prolazila sam ulicama gde on stanuje i radi - prisetila se Olja.

Pročitajte i Novosadska banda - Šta to Balaševići spremaju na snegu

Olja je ispričala i da mu ga je pozvala u važnom momentu svog života,

- Odlučila sam da ga pozovem kad se rodila Jelena. Predstavila sam se svojim imenom i novim prezimenom. Pauza je dugo trajala. Izgovorio je samo: "Pogrešili ste." Možda je mislio na to da se nisam javila... Negde smo u isto vreme spustili slušalicu, to je jedino što smo uradili zajedno - ispričala je udovica Đorđa Balaševića, koji je tek iz knjige saznao za još jednu tužnu priču svoje supruge.

Naime, Oliverina majka nije želela da je rodi, što je ispričala prvoj komšinici kad su se selili u novi stan:

- Nisam htela da je rodim. Neka mi bog oprosti. Počeo je da se okreće od mene i Zorana (stariji brat, op. aut.). Osetila sam da još jedno srce kuca u meni. Skakala sam s visokih merdevina ne bi li otišla... Stavljala sam kamen na stomak. Nije se dala. Znala sam ja da je jaka - bile su reči Oliverine majke.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading