Nenad Jezdić iskreno: Nije lako biti seljak

Autor:

16.11.2021 11:30

Foto:

Foto:

Dok je pripremao ulogu u monodrami ‘Knjiga o Milutinu’, dramskog umetnika Nenada Jezdića preslišavale su komšije s kojima je pekao rakiju u rodnom selu Zabrdica kod Valjeva, u kome namerava da otvori pozorišnu scenu Destilerija



Dramski umetnik Nenad Jezdić (49) prihvatio se izazova karijere. U predstavi “Knjiga o Milutinu”, u režiji Egona Savina a prema istoimenom romanu Slobodana Danka Popovića, igra Milutina, neznanog junaka, paradigmu patriotizma, hrabrosti i junaštva. Premijera te monodrame održana je u Zvezdara teatru, u kom Jezdić sat i po vlada scenom, a zapravo je još od 2019. on želeo da ovim komadom otvori letnju pozorišnu scenu na svom imanju u selu Zabrdica kod Valjeva, gde je sagradio kuću i gde živi sa suprugom i četvoro dece i bavi se, između ostalog, i pečenjem rakije.

Pročitajte i Glumac Nenad Jezdić iskren - Desi se da zaplačem, zato smo ljudi! 

Foto: Nikola Vukelić

 

Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca ne krije da nije lako živeti na selu, što je bila njegova odluka još pre dvadesetak godina, koja je sada ostvarena u potpunosti.

- Nije lako biti seljak. Meni je donekle lako. Tamo sam, živim i radim, pa onda iskočim iz sela, dođem do Beograda i odigram predstavu. Selo jeste idealan svet u mom životu, ali u poslednje vreme ne izjednačavam sebe sa pravim seljacima. Nisam ih dostojan.

Ali sa ponosom ističe da kroz svoje imanje i selo šeta sa šajkačom.

- Imam šajkaču. Nosim je kada obilazim svoj voćnjak. To je kao neka moja mala parada. Duboko sam uveren da selo ne može umreti i da ne može nestati. Kako kaže reditelj Savin, civilizacijska tekovinina se menja, selo će svakako biti drugačije, ali ne možemo niti mi iz sela, a ni selo iz nas, u onom najplemenitijem smislu. Inače, u predstavi Milutin šajkačom briše suze prolivene zbog svih naših grešaka. Ceo intervju sa Nenadom Jezdićem pročitajte u novoj Gloriji!    

Komentari. (1)

Loading
NJ spopadač žena na ulici

27.11.2021 21:12

Neka zove svoje ćerke "Srpkinje su kur**", a spopada žene u normalnim poslovnim suknjama na ulici u sred Bg, da mi se zauvek zgadio, licemer kao i većina tupavih Srba!!!