Preminuo glumac Radovan Miljanić

Autor:

25.10.2021 15:39

Foto:

Foto:

Glumac Narodnog pozorišta Radovan Miljanić iznenada je preminuo u 69. godini, od moždanog udara. Umetnik se tek vratio sa ansamblom nacionalnog teatra iz Rusije, gde su u Nižnjem Novgorodu učestvovali na festivalu “Maksim Gorki”, na kome je Narodno pozorište Beograd izvelo dramu “Vasa Železnova i drugi".



Glumac je bio prepun planova, spremao se da uskoči u komad "Nečista krv", kao i da objavi monografiju o svom bliskom prijatelju i kumu Borisu Komneniću, sa kojim je drugovao decenijama.

Pročitajte i Opraštamo se od velikana srpskog glumišta

Jakov Simovic

 

U jednoj od poslednjih serija koje je snimio, "Jugoslovenka", igrao je zajedno sa Borisom, a nisu se viđali toliko često koliko je želeo. Igrao je i u serijama "Tajna vinove loze", "Čizmaši", "Vikend sa ćaletom", "Urgentni centar" i drugim serijama, kao i u filmovima "Dara iz Jasenovca", "Nečista krv-greh predaka", "Čavka", "Život i smrt porno bande". U retkim intervjuima koje je dao, tvrdio je da je "uvek bio strog prema onima koji tek ulaze u posao". Bio je radoznalog duha, zanimale su ga različite vrste umetnosti, za sebe je tvrdio da je vlasotinački zet, pošto je tamo rođena njegova supruga, pijanistkinja i pedagog Biljana Gorunović, sa kojom je dobio dva sina.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading