Emotivne reči Vasila Hadžimanova: Još uvek se opraštam od oca

Autor:

22.10.2021 23:00

Foto:

Foto:

Šest meseci posle smrti oca, kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov smogao je snagu da govori o Zafiru Hadžimanovu, lekcijama koje je dobio od njega i putokazima koje mu je ostavio, uz pomoć kojih nastavlja da se kreće kroz život



Šest meseci posle smrti Zafira Hadžimanova, njegov sin Vasil Hadžimanov (48) smogao je snage da govori o ocu. Kompozitor i pijanista se za Gloriju seća njihovih zajedničkih trenutaka i govori o Zafirovoj velikoj ljubavi prema vinu i vinogradu koji je održavao na porodičnom imanju u Slankamenu.

- Bio je Makedonac, čovek s juga, gostoljubiva duša, dobronamerna, topla i puna života. Vrela krv je tekla njegovim venama i to se osećalo. Imao je veliko srce.

Jovana Bojkovic

 

Muzičar ne krije da se svakodnevno oprašta od oca.

- Dugo nisam mogao da sviram ono što je vezano za njega. Bilo mi je previše teško. Svakog dana u nekoj situaciji setim se nečega što ima veze s njim i što smo delili. I svaki put se suočavam sa tim ogromnim gubitkom. To je bolan proces, pogotovu za moju majku Senku koja je s njim provela 57 godina. Teško je u reči pretočiti kako sam podneo Zafirov odlazak. Kad izgubite oca, izgubili ste leđa. Otac je zaštitnička figura, i koliko god godina imali kada on premine, osećate se kao izgubljeno dete.

Porodične utakmice Vasil otkriva da je Zafir do poslednjeg trenutka bio aktivan.

- Bio je srčani bolesnik i dijabetičar, i uprkos tome što je poslednjih godina bio teško bolestan, pripremao je zbirku svih svojih pesama i scenario za strip. Fizički je bio loše, ali je radio i u takvom stanju. Od njega sam naučio da se ne fokusiram isključivo na jedan smer u umetnosti. Bio je glumac, poeta, kompozitor, pevač, i sve što je radio, radio je do kraja.

Pročitajte i Vasil Hadžimanov najavio sahranu oca: Ispratićemo ga sa pesmom i osmehom!

Jovana Bojkovic

 

Priseća se onoga što su delili samo njih dvojica.

- Jedan period sam radio sa ocem, dok je bio u stanju da nastupa. Tada smo imali naše vreme. Naravno, imali smo i naše privatno vreme, bilo u Slankamenu gde je pravio vino i rakiju, bilo kod kuće gde smo gledali utakmice ili se družili neobavezno. Nažalost, poslednjih godina naši trenuci bili su vezani za njegovu bolest, za brigu i iznalaženje načina kako savladati sve prepreke koje ona nosi.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Komentari. (0)

Loading