Evo zašto Bogdan Diklić ne daje intervjue

Autor:

13.10.2021 19:30

Foto:

Foto:

Pošto je dobio počasnu nagradu na FEDIS-u, dramski umetnik Bogdan Diklić objašnjava da se priznanjima, shodno svom uzrastu, raduje dan-dva



Glumac Bogdan Diklić (68), ovogodišnji dobitnik počasne Zlatne antene za celokupan doprinos produkciji serija i televizijskih programa u Srbiji i regionu, koju dodeljuje FEDIS - Festival drama i serija, ističe, u svom prepoznatljivom, crnim humorom obojenom stilu, da se priznanjima sve kraće raduje i da je postao dosadan sam sebi.

- Obradovao sam se nagradi, ali sam u uzrastu kad se radujem dan ili dva - rekao je Bogdan Diklić kad smo ga pozvali da mu čestitamo na nagradi.

Pročitajte i REČI BOGDANA DIKLIĆA KOJE ĆE VAS OTREZNITI - Ne idem u bioskope jer ih nema

Foto: Monte royal pictures

 

Zahvaljujući se, otkrio je kako poslednjih godina nerado daje intervjue jer je, kako kaže, “dosadan sam sebi”.

Iako je tokom bogate karijere odigrao brojne antologijske uloge na filmu i televiziji, o pozorištu da ne govorimo, poslednjih godina veoma dozirano se pojavljuje u novim kinematografskim ostvarenjima. Stiče se utisak da je povukao ručnu kočnicu, da radi samo ono što provocira njegov umetnički nerv i ne troši mnogo životnu snagu. U poslednje dve godine glumio je samo u serijama “Senke nad Balkanom 2”, “Južni vetar” i “Tajkun”, a s nestrpljenjem očekujemo da ga gledamo u filmu “Južni vetar 2: Ubrzanje”.

Pročitajte i Bogdan Diklić u provodu sa kćerkom

Foto: Monte royal pictures

 

Rastanak sa pozorištem

Sve ga manje ima i u teatru. Zbog želje da sačuva narušeno zdravlje, nema ga ni u jednoj predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u kome je odigrao nebrojeno sjajnih uloga i u kome se penzionisao. 

Umetnik posebnog šarma i specifičnog smisla za humor već godinama ima neobičan hobi, pravi brojanice od poludragog kamenja, koje nabavlja u Rusiji. U pitanju su rozenkvarc, gorski kristal, tigrovo oko i drugi plemeniti minerali. Kreira ih i poklanja prijateljima. Svom kolegi i prijatelju Irfanu Mensuru darovao je jednu posebnu, koja je specifična po tome što ima i krst, i polumesec, i Davidovu zvezdu. Međutim, zbog problema sa nabavkom materijala, bio je primoran da napravi pauzu. Pre nekoliko godina okušao se i kao pisac, napisao je knjigu “O glumi bez glume”, u kojoj otkriva neke od tajni profesije kojom se s velikim uspehom bavi više od četiri decenije.

 

Komentari. (0)

Loading