Ponovo u prodaji dve popularne Nespresso kafe: Ograničena serija kafe Tribute to Milano i Tribute to Trieste

Autor:

28.08.2019 11:13

Foto:

Foto:



Danas, Nespresso najavljuje povratak svoje dve najpopularnije kafe iz ograničene serije Tribute to Milano and Tribute to Trieste. Ove dve kafe, inspirisane poznatim italijanskim gradovima, obradovaće mnoge ljubitelje kafe, svojim jedinstvenim profilom ukusa. Prvobitno lansirane 2013 godine I 2015, ove dve mešavine idalje važe za omiljene kafe od svih limitiranih izdanja kafa koje je Nespresso imao u svom portfolio, pa se zato, na zahtev ljubitelja kafe, ponovo vraćaju u prodaju. 

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO TRIESTE

Nespresso Tribute to Trieste kafa iz limitirane serije je odraz bogatog I raznolikog kulturološkog iskustva koje pruža grad Trst. Na raskršću italijanske, germanske I slovenske kulture, Trst je bio jedan od glavnih ulaza jedne od najznačajnijih svetskih istorijskih sila Austrougarsko carstvo. Zelena kafa je iz kafeterija u Beču došla i u Trst. 

Gradjani Trsta konzumiraju kafu na više načina, sa mlekom, bez mleka, dugu ili kratku. Ako postoji jedan znak koji dokazuje da je kafa u ovom gradu imala poseban značaj, to je svakako specifičan jezik koji su gradjani ovog grada kreirali za kafu– “nero” je termin za espresso, “capo” je kafa sa malo mleka I kafa koja se služi u čašama  umesto u uobičajnim šoljicama od kineskog porculana nazivali su “in b”. Nespresso interpretacija Trsta je delikatna mešavina Arabike koja prvenstveno koristi južnoamerička zrna koje karakteriše okrugla tekstura sa čokoladom i svežim notama lešnika. Osvežavajući voćni dodir pojačava ovu finu kafu.

NESPRESSO LIMITED EDITION TRIBUTE TO MILANO

Milano je odigrao značajnu ulogu u oblikovanju italijanske istorije kafe I prvi je grad koji je predstavio espresso kafu na Svetskom Sajmu 1906. Danas je espresso prepoznatljiv I važan deo svakodnevnog života.

Nespresso Tribute to Milano limitirana serija kafe je interpretacija gužve i vreve živahnog grada Milana, gde se kafa često pije brzim tempom stojeći za šankom. 

To je veoma aromatična mešavina kafe Arabike iz Centralne i Južne Amerike, ojačana neopranom indijskom robustom. Elegantan rezultat daje divan balans između finih voćnih aroma i slatkih nota žitarica.

Sve Nespresso kafe su dostupne su u Nespresso radnjama u Ušće Shopping Centru I Delta city, kao i putem online porudžbine www.nespresso.rs kao i preko call centra 0800 253 253 

Maja Gašić

Autor