Novi ledeni talas na pragu Srbije: Koliko će temperatura biti u minusu

Autor:

19.01.2022 15:15

Foto:

Foto:

Vremenska prognoza za naredne dane uopšte ne deluje idealno, šta više, pred nama je novi ledeni talas u kome nas sneg i ledeni dani neće zaobići.



Prethodni ledeni talas okončan je nedavno, a čini se da će sunčani period u kome smo uživali proteklih par dana biti uskoro okončan, te nas očekuje novi ledeni talas.

Kako izveštava meteorološkinja RHMZ, tokom sredine današnjeg dana padavine će krenuti, najpre u Vojvodini, da bi se nešto kasnije proširile i na područje Beograda.

- U Beogradu će ujutru biti vedro, uz slab mraz, pre podne naoblačenje, sredinom dana i poslepodne kiša, a uveče uz pad temperature kiša će preći u sneg. Najniža temperatura od -5 (na periferiji) do -3 (u centru grada), najviša od 5 do 7 stepeni. U prvoj polovini noći prestaju padavine".

RHMZ screenshot

 

Hladno vreme, prema njenim rečima zadržaće se sve do sredine sledeće nedelje kada nas ponovo očekuje sunčani period.

- Jutra će biti hladna, u većini krajeva slab i umeren jutarnji mraz - umeren je do -10, ali lokalno temperatura može padati i ispod toga. Jako hladna vazdušna masa zadržava se nad našim krajevima, tako da se ne može isključiti ni jak mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, vetrovito i hladno. Dnevne temperature biće oko nule. U petak sever Srbije ostaje suv, sa sunčanim intervalima, a u narednim danima moguće je i tamo provejavanje. Zasad nema na vidiku nekih ozbiljnijih količina padavina, samo slab sneg. Čak i u brdsko-planinskim predelima u petak se očekuje samo par centimetara povećanja snežnog pokrivača - objašnjava Senija Vukajlović.

Pročitajte Zima se ne šali: Kad nam se vraća sneg

Joseph Pearson on Unsplash

 

Međutim, mada neće biti "pravog" snega, ponovo se treba pripremiti za niz ledenih dana.

- Od 23. do 25. januara u Beogradu će biti ledeni dani, s dnevnom temperaturom od -2 do 0 stepeni. To važi i za ostatak Srbije. Krajem perioda, 27. januara, moguć je mali porast temperature, ali o tom potom - zaključila je Senija meteorološkinja RHMZ-a.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading