Mladi glumac veliki je rodoljub: Viktor Savić čuva uspomenu na čuvenog pukovnika! (foto)

Autor:

03.11.2020 13:10

Foto:

Foto:



Popularni mladi glumac Viktor Savić poznat je kao veliki rodoljub, veoma drži do svog porekla, te istorije koja predstavlja indentitet jedne nacije.

Iako je pandemija virusa korona usporila sve projekte, te onemogućila putovanja van granica naše zemlje, glumac Viktor Savić izuzetno pametno koristi svoje slobodno vreme. On je naime odlučio da svoje obožavaoce na Instagramu edukuje, te im objasni veličinu i značaj lika i dela Nikolaja Rajevskog. Pomenuti Nikolaj sahranjen je u okviru Manastira Sveti Roman u niškoj eparhiji.

Na fotografiji koju je objavio na društvenim mrežama, Viktor odaje počast peminulom , te ispod fotografije detaljno opisuje čoveka koji počiva na tom mestu, a koji je Lavu Tolstoju bio inspiracija za lik grofa Vronskog.

Pročitaj i: Viktor Savić: Šta je muškarac bez pegle (foto) 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_) on Nov 1, 2020 at 11:08am PST

- Nažalost, rektko ko zna da je čuveni lik Vronskog iz čuvenog dela Lava Tolstoja 'Ana Karenjina' zapravo pukovnik Nikolaj Rajevski, koji je posle Aninog samoubistva došao u Srbiju da ratuje protiv Turaka. 'Poneo je samo svoje humano uverenje kako je njegova ljubav prema Srbima nešto veoma snažno, a borba za sreću onih koji nemaju slobodu - herojski čin.' Dok je Tolstoj još uvek pisao čuveno delo, 1876. godine, pukovnik Rajevski je poginuo u Srbiji. Telo mu je preneto u Rusiju, a srce mu je sahranjeno u Srbiji da večno kuca. 'Ja u životu nemam sreće, pa je moj jedini put da se borim za sreću drugih: to je moje 'Veruju'. Ubeđen sam, maman, da me je nadahnuo sam Bog - Srbija me zove!' Srbija ne sme da ga zaboravi nikada - poručio je Viktor!

Ova fotografija naišla je na izuzetno lepe komentare koji su ga pohvalili i istakli da ne bi bilo loše da objavljuje s vremena na vreme sličan sadržaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktor Savic (@_njezz_) on Oct 21, 2020 at 4:24am PDT

Podsećanja radi, mladi glumac takođe je glumio Vronskog u teatru 'Madlenijanum', te je taj zadatak obavio izuzetno dobro.