Uskoro i TV serija: Veliki glumac pridružuje se Milošu Bikoviću i ekipi "Južnog vetra"

Autor: Svetlana Stojaković

21.02.2019 21:14

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Printscreen, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Printscreen, InstagramNakon ogromnog uspeha koji je postigao film "Južni vetar", izvesno je da ćemo sagu o beogradskom podzemlju gledati i na malim ekranima. Snimanje serije zasnovane na istoimenom bioskopskom hitu počinje 5. aprila, kaže reditelj, producent i koscenarista Miloš Avramović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Dec 15, 2018 at 5:40am PST

Ambiciozna serija će imati 10 epizoda koje će se emitovati na RTS. Ekipi glumaca, sa Milošem Bikovićem na čelu, pridružiće se Žarko Laušević koji će igrati jednu od glavnih rola, pišu Novosti.

Miloš Avramović: Doći će dan kada ćemo lajkovima moći da plaćamo struju i pljeskavice

Laušević će se naći u ulozi čoveka koji je na ivici zakona, otkriva reditelj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) on Feb 15, 2019 at 5:22am PST

- Ne mogu mnogo da otkrivam o njegovoj ulozi, osim da je veoma zanimljiva. Laušević je veliko pojačanje za seriju i čast nam je što se pridružuje ekipi. Inače, u pregovorima smo sa dva ozbiljna imena iz inostranstva, a biće i naših sjajnih glumaca - najavljuje Avramović.

Miloš Biković: Uloga kod Kusturice se ne odbija

Serija će se snimati tri meseca u Beogradu, Srbiji, Italiji i Crnoj Gori i, kako nam otkriva Avramović, svi jedva čekaju da se kamere uključe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Dec 12, 2018 at 6:26am PST

- Tekst je u završnoj fazi, ima novina u odnosu na film u smislu da će biti novih sukoba, likova, uzbudljivih zapleta. Cilj je da odemo korak dalje u odnosu na film koji je sniman u skromnim uslovima. Lestvicu smo postavili visoko i želimo da se, što da ne, približimo američkim serijama - kaže Avramović.

Akcija bez dublera: Miloš Biković o “Južnom vetru”, strahu, glumačkim izazovima, Tomu Kruzu i beogradskom asfaltu

"Južni vetar" će se pridružiti talasu domaćih krimi-serija koje su preplavile TV nebo. Ipak, ova priča je, kako napominje reditelj, drugačija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Nov 11, 2018 at 12:43am PST

- Istina je da je došlo do eksplozije tog žanra, ali mi se ne bavimo policijom ili tajnim službama. Nama su u fokusu obični ljudi koji su na ivici, koji se zarad opstanka nalaze u međuprostoru dobra i zla. Serija će pratiti njihove demone i unutrašnje borbe - zaključuje reditelj.

Žarko Laušević: Pisanje dnevnika mi je bilo neka vrsta olakšanja, ventila

Film "Južni vetar", u kom igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, Jovana Stojiljković, obeležio je prethodnu godinu. Priču o borbi između dobra i zla, u Srbiji i regionu pogledalo je čak 800.000 ljudi. Reditelj otkriva da je snimanje drugog dela filma još neizvesno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Južni Vetar (@juznivetarfilm) on Nov 8, 2018 at 7:50am PST

- Radimo na scenariju, postoji jasna ideja kako bi trebalo da izgleda. Zahtev publike je ogroman i sada smo u fazi prikupljanja finansijskih sredstava - kaže reditelj.