Žurka u slavu dobre muzike i gramofonskih ploča: Heroji domaćeg roka kao di džejevi na BUKA!SADA!

Autor:

20.03.2019 12:37

Foto:

Foto:BUKA!SADA! je jedinstveno muzičko iskustvo jer okuplja neka od najzvučnijih frontmenskih imena iz celog regiona koji će - u jednoj noći, nastupiti u ulozi disk džokeja.

Tokom jedne večeri najznačajniji domaći rok muzičari i muzičarke puštaće ploče čime se stvara jedna jedinstvena atmosfera, a ujedno obeležava svetski dan ploča. Ovaj jedinstveni muzički događaj zakazan je za subotu, 13. april, u prostorijama KPGT (Stara šećerana, Radnička 3).

 

Za gramofonima će se na čak tri bine  smenjivati Mile Kekin (Hladno pivo), Ivan Novak (Laibach), Cane (Partibrejkers, Škrtice), Jovan Matić (Del Arno Band), Žika Todorović i Uroš Đurić, Dr. Pop (Atheist Rap), Vukašin Marković (irieFM), Maja Cvetković (E-Play), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Igor Perović (Plejboj), Bojan Slačala (Artan Lili, Stuttgart Online), Constructa & Zoe Kida (Zemlja Gruva), Boško Mijušković (Straight Mickey And The Boys, Škrtice)...

O muzici koju će puštati 13. aprila, Maja Cvetković iz benda E-play kaže:

- Interesantno mi je što sam pozvana da puštam muziku, obzirom da to ne radim često. Fokusiraću se na ritmove koji su za mene bili revolucionarni - Prodigy, Propellerheads, Chemical brothers… zatim neke novijie stvari poput Viagra boys. Bez sporih pesama! Društvo u kome ću se naći je vrlo zanimljivo - verujem da će biti dobre muzike, atmosfere i puno osmeha.

Ujedno, BUKA!SADA! obeležava i Record Store Day (13. april), globalnu manifestaciju koja slavi rokenrol, ploče, ljubav prema slušanju muzike i njenoj selekciji.

Maja Gašić

Autor