Završeni 48. Dani komedije: Bandoviću, Vasiću i Mihailovićevoj dodeljen "Ćuran"

Autor:

28.03.2019 11:02

Foto:

Foto:



Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube Karlos Seldran (Carlos Celedran) sinoć je u Jagodini spuštena zavesa na 48. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji su trajali od 20. marta.

Stručni žiri festivala najboljom predstavom je proglasio "Noćnu stražu" Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića u izvođenju Ateljea 212 iz Beograda, a publika je najsmešnijom ocenila predstavu "Tenor na zajam" Ken Ludviga, režija Olivera Đorđević u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor.

Premijera predstave "Noćna straža"

"Noćna straža" je dobila nagradu "Mija Aleksić", a "Tenor na zajam" statuetu "Jovanča Micic" u primio ju je umetnički direktor Saša Torlaković.

Žiri je radio u sastavu: reditelj Goran Marković, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Violeta Jovanović i novinar kulturne rubrike "Večernjih novosti" Vukica Strugar.

Scena iz predstave "Ljubav u Savamali"

Nagradu za najbolji domaći savremeni tekst izveden na festivalu dobio je Ivan M. Lalić za predstavu "Ljubav u Savamali" Zvezdara Teatra Beograd.

Najboljom mladom glumicom žiri je proglasio Danicu Grubački iz Narodnog pozorišta Sombor, a najboljim mladim glumcem Aleksandra Ristoskog iz istog pozorišta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zoran stojkovic (@zstojkovic) on Mar 25, 2019 at 2:39pm PDT

Nagrade, statuete "Ćuran" za najbolja glumačka ostvarenja dobili su glumac Ljubomir Bandović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi "Balkanski špijun" Narodnog pozorišta Beograd, glumica Nela Mihailović za ulogu Danice Čvorović u istoj predstavi i glumac Milan Vasić, za uloge Podkoljisina u predstavi "Ženidba" N.V Gogolja, režija Milan Karadžić u izvođenju narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i za ulogu Ahmeda u predstavi "Ljubav u Savamali".

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Vasic (@milan_vasic_official) on Mar 27, 2019 at 2:19pm PDT

Selektor ovogodišnjeg festivala bio je reditelj Nebojša Bradić.

Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Pozorište "Boško Buha" iz Beograda izvelo je predstavu Daria Foa "Pošteni provalnik", režija Milan Karadžić.

Maja Gašić

Autor