Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić"

Autor:

19.05.2019 18:00

Foto:

Foto:



Dramskoj umetnici Gorici Popović je uručena nagrada "Žanka Stokić", priznanje koje nosi ime slavne srpske glumice, a koje već 17 godina zajednički dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac.

O nagradi je odlučivao žiri u kojem su bili glumice Radmila Živković i Nataša Ninković, direktor Narodnog pozorišta Ivana Vujić, pisac Goran Petrović i Milorad Vučelić, glavni urednik "Večernjih novosti".

Na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, Popovićeva je zajedno sa prijateljima, kolegama i poštovaocima proslavila vrednu nagradu interpretacijom balade "Moj prijatelj je umro", koju je napisao Arsen Dedić, monologom iz dela Verice Urošević i autorskim songom iz monodrame "Gospođa Milihbrot".

Ona je zahvalila žiriju i svima koji su došli da je podrže u "izrazito radosnom momentu", te publici koja je, kako kaže, trpi svih ovih godina.

Obraćajući se prisutnima, Ivana Vujić je rekla da je beskrajno ponosna što srpsko glumište ima veličanstvene dive.

- Ovde su danas prisutne Svetlana Bojković, Jelisaveta Seka Sabljić, Radmila Živković, Gorica Popović... Zvezde kakvih je malo u Pariskoj operi, a tako puno u srpskom pozorištu - dodala je Vujićeva.

U ime žirija, glumica Radmila Živković je izrazila zadovoljstvo što je njena koleginica sa klase ušla u red laureata nagrade "Žanka Stokić".

- Želim svim našim koleginicama da dobiju tu veličanstvenu nagradu. To priznanje svako nosi u srcu i duši. Takva nagrada je dokaz da niste uzaludno postojali u našoj profesiji. Gorica je u punoj snazi i želim joj da i u narednih pedeset godina bude vrhunska glumica kao što je to bio slučaj u pola veka njene dosadašnje karijere - poručila je Živkovićeva.

O Gorici Popović su govorili i kolege Svetozar Cvetković, Tamara Dragičević i Jelica Sretenović.

Maja Gašić

Autor